Hermaņa Brauna fondam - 10 gadi! Galā koncerts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien un rīt, 12.februārī, Latvijas Nacionālajā operā notiks Hermaņa Brauna fonda desmit gadu jubilejas koncerts, TVNET informēja fondā.

Jubilejas vakara trijās daļās uzstāsies fonda tuvākie draugi. Katrs no viņiem jau gatavo muzikālo dāvanu, pārsteigumu, īpašu koncertnumuru, pirmatskaņojumu vai novitāti. Koncertos skanēs klasika un džezs, simfoniskā un kamermūzika, operu ārijas un salsa - viss, kas vienmēr ir bijis Hermaņa Brauna fonda koncertu repertuāra pamatā. Būs iespēja arī dzirdēt mūziķus, kuri vēl nekad nav uzstājušies uz Rīgas skatuvēm.

Koncertā ar priekšnesumiem uzstāsies pasaulē pazīstami ārvalstu mūziķi no ASV, Austrijas, Francijas, Krievijas, Vācijas un mākslinieki no Latvijas. Dalībnieku vidū būs Inese Galante, Inga Kalna, Antra Bigača, Irina Dolženko, Egils Siliņš, Aleksejs Safiuļins, Anatolijs Safiuļins, Sergejs Jēgers, Intars Busulis, Gidons Krēmers, Vadims Gluzmans, Andžela Joffe, Elīna Bukša, Romans Manuilovs, Natālija Dirvuka, Artūrs Cingujevs, Inna Davidova, kā arī kamerorķestris "Kremerata Baltica", ansambļi "Cosmos", "Klazz Brothers & Cuba Percussion" un Latvijas Nacionālās operas orķestris diriģenta Aleksandra Viļumaņa vadībā. Pasākumu režisors ir Uģis Brikmanis.

Hermaņa Brauna fonda rīkotais pirmais koncerts notika 1998.gada 13.februārī. Tā ir privāta mākslinieku un koncertu aģentūra, kura dibinātāja un direktore ir pianiste Inna Davidova. Aģentūras nosaukumā iemūžināts leģendārā Latvijas pianista un koncertmeistara Hermaņa Brauna vārds.

Fonds katru gadu rīko divus plašus festivālus: "Winterfest" un "Summertime", kā arī organizē Latvijas un ārzemju mākslinieku koncertus ar daudzveidīgu programmu.

Desmit gados Hermaņa Brauna fonds sarīkojis 400 koncertus, kuros piedalījušies 200 solisti, 31 diriģents, 75 orķestri un dažādi ansambļi.

Hermaņa Brauna fonds piedalās arī dažādos valsts pasākumos - starptautiskajās Hanzas dienās Rīgā, Rīgas dienās Berlīnē, Brēmenē, Sanktpēterburgā, Latvijas kultūras dienās Stambulā, kultūras programmā Slovēnijā un Zviedrijā bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas vizītes laikā un citos pasākumos.

2006.gadā Hermaņa Brauna fonda direktorei Innai Davidovai tika piešķirta Rienzi balva par vērtīgu ieguldījumu kultūras menedžmenta jomā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu