50 gadu vecumā miris Maikls Džeksons

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien savās mājās ASV no sirds apstāšanās 50 gadu vecumā miris popmūzikas karalis Maikls Džeksons.

Džeksons tiks pasludināts par mirušu plkst.0.26 pēc Latvijas laika pēc ievešanas Losandželosas slimnīcā.

Džeksons sabrucis savās mājās un viņa personīgais mediķis centies viņu atdzīvināt, taču tas nav izdevies, žurnālistiem paziņoja viņa brālis Džermains. Viņš nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņu mēģināja atdzīvināt vairāk nekā stundu, taču neveiksmīgi, un tika izziņota viņa nāve.

Nāves iemesls pagaidām nav noskaidrots, un sekcija, visticamāk, tiks veikts piektdien.

Kā pavēstīja ģimenes jurists Braiens Oksmens, Džeksons lietojis recepšu medikamentus, cenšoties atgūt formu pirms nākamajā mēnesī paredzētā atgriešanās koncerta Londonā. Gatavojoties koncertiem, viņš guvis vairākas traumas, kas licis viņam ķerties pie medikamentiem, lai arī visas savas 40 gadus ilgās karjeras laikā Džeksons cīnījies ar atkarību no recepšu medikamentiem.

Oksmens raidorganizācijai CNN paziņoja, ka viņam bijušas bažas par Džeksona pieķeršanos medikamentiem, un daži viņa pavadoņi esot bijuši "piegādātāji". Oksmens Džeksona nāvi salīdzināja ar bijušās "Playboy" modeles Annas Nikolas Smitas nāvi no nejaušas zāļu pārdozēšanas 2007.gadā.

"Maikla lietoto zāļu dēļ šis nav kaut kas negaidīts," paziņoja Oksmens. "Viņu pavadošie cilvēki bija piegādātāji. Ja jūs domājat, ka Annas Nikolas Smitas lietā bija pārmērības, tad tas nav nekas, salīdzinājumā ar to, ko mēs esam redzējuši Maikla Džeksona dzīvē. Es nezinu cik daudz medikamentu viņš lietoja, taču līdz ģimenei nonākušās ziņas liecināja, ka ļoti daudz."

Savukārt Džeksona bijušais publicists Maikls Levins paziņoja, ka viņu popmūzikas karaļa nāve nepārsteidz.

"Man jāatzīstas, ka šīsdienas traģiskās ziņas mani nepārsteidz," aģentūrai AFP nosūtītā e-pasta vēstulē norāda Levins. "Maikls ir gadiem ilgi bijis neiespējami grūtās un bieži vien pašiznīcinošās turnejās. Viņa talants nav apšaubāms, taču ir neapšaubāms arī viņa diskomforts ar pasaules normām. Cilvēks vienkārši nevar izturēt tādu ilgstoša stresa līmeni."

Šoku un sēras par Džeksona nāvi izteikušas virkne slavenību, ārzemju valdības un viņa milzīgie fanu pūļi. Popzvaigzne Madonna paziņoja: "Es nespēju beigt raudāt par skumjajām ziņām. Es vienmēr esmu apbrīnojusi Maiklu Džeksonu. Pasaule ir zaudējusi vienu no dižajiem, taču viņa mūzika dzīvos mūžīgi."

Džeksona pirmā sieva Lisa Marija Preslija pavēstīja, ka viņa nāve viņu atstājusi bez valodas. "Man ir tādas skumjas un visu emociju apjukums. Man sirds lūzt par viņa bērniem, kuri, kā es zinu, viņam bija viss."

Džeksons aiz sevis atstājis ne tikai milzīgu muzikālu mantojumu un viņu pielūdzošu fanu pūļus, taču arī ievērojamus parādus.

Lai arī viņš kā viens no visu laiku visveiksmīgākajiem popmūziķiem nopelnījis simtiem miljonu dolāru, tostarp no visu laiku vispārdotākā albuma "Thriller", viņš sakrājis aptuveni pusmiljardu dolāru lielus parādus, vēsta "The Wall Street Journal".

Tomēr viņa īpašumi, tostarp autortiesības uz paša dziesmām un daļa no "The Beatles" kataloga, ir vairāk nekā miljards dolāru vērti.

Džeksona grāmatvedis 2005.gadā notikušajā tiesas prāvā par nepilngadīgu zēnu seksuālu izmantošanu paziņoja, ka mūziķis gadā iztērē 20-30 miljonus dolāru vairāk nekā nopelna.

Lai atbrīvotos no finanšu ķibelēm, Džeksons plānoja sarīkot vērienīgu atgriešanos turneju, kurai bija 13.jūlijā jāsākas Londonā ar 50 koncertiem arēnā "O2".

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu