Romnijs Trampu nodēvē par «krāpnieku un viltvārdi»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadīto divu ASV prezidenta vēlēšanu kandidāti republikāņi Mits Romnijs un Džons Makeins ceturtdien asi kritizēja šobrīd vadošo republikāņu Baltā nama nominācijas pretendentu Donaldu Trampu un mudināja vēlētājus neizraudzīties viņu par nākamo partijas prezidenta amata kandidātu.

Romnijs, kurš bija republikāņu prezidenta amata kandidāts 2012.gadā, un Makeins, kurš kandidēja 2008.gadā, brīdināja, ka Tramps būtu slikta izvēle valstij visos politikas punktos.

«Drošas un pārtikušas nākotnes perspektīvu lielā mērā mazina» eventuālā Trampa prezidentūra, ceturtdien uzrunā sacīja Romnijs, Trampu dēvējot par «krāpnieku un viltvārdi».

Bijušais Masačūsetsas gubernators, kurš 2012.gada vēlēšanās zaudēja prezidentam Barakam Obamam, brīdināja, ka Trampam nav prezidenta amatam nepieciešamā temperamenta un spriešanas spēju, atgādinot par viņa huligānismu, sievietes nicinošajiem izteicieniem un «absurdajām trešās šķiras teātra izdarībām».

Makeins, kurš arī zaudēja Obamam, izplatījis paziņojumu, kurā atbalsojas daudzas Romnija paustās bažas.

«Es vēlos, lai republikāņu vēlētāji pievērš īpašu uzmanību tam, ko mūsu partijas cienījamākie un zinošākie līderi, kā arī nacionālās drošības eksperti saka par Trampu, un padomā, kuram cilvēkam, viņuprāt, būtu jākļūst par mūsu bruņoto spēku nākamo virspavēlnieku un brīvās pasaules līderi,» norādīja Makeins.

Arizonas senators arī pauda bažas par Trampa «nekompetentajiem un patiesi bīstamajiem spriedumiem» nacionālās drošības jomā.

Tramps nekavējās ar atbildi, kampaņas pasākumā Menas štatā paziņojot, ka Romnijs ir «bezvērtīgs», turklāt «caurkritis kandidāts».

Viņš arī apgalvoja, ka Romnijs gribējis trešo reizi startēt cīņā par Balto namu, tomēr Trampa iesaistīšanās šos plānus izjaukusi.

Uzrunā Jūtas Universitātē Romnijs arī pauda šaubas par Trampa biznesa spējām, atgādinot, ka nekustamo īpašumu magnāts savu biznesu mantojis, turklāt viņš arī pieredzējis vairākus bankrotus, kas gadījies tādos projektos kā Trampa aviolīnijas, Trampa degvīns un Trampa universitāte.

«Viņa solījumi ir nevērtīgi tāpat kā Trampa universitātes grāds,» sacīja Romnijs, šādi atgādinot par apsūdzībām, ka universitātē, kas nes viņa vārdu, Tramps apkrāpis līdz 5000 studentu.

Trampa spriedumi ārpolitikas jautājumos ir «smieklīgi un bīstami», turklāt tie «jau satraukuši mūsu sabiedrotos», brīdināja Romnijs.

Tramps aizstāvēja savu veikumu biznesā un sacīja, ka Romnijs savulaik «lūdzies», lai Tramps atbalsta viņa kandidatūru 2012.gada vēlēšanās, un ka politiķis bijis gatavs «mesties ceļos», lai to saņemtu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu