Eihe un Burāne iestudē izrādi "Dullais"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Dailes teātris

16. novembrī Dailes teātra Kamerzālē notiks režisoru Mārtiņa Eihes un Kristas Burānes iestudētās pasakas pieaugušajiem ar baltām beigām "Dullais" pirmizrāde, informē Dailes teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Iestudējums, kurā spēlē aktieri Esmeralda Ermale, Lauris Subatnieks, Kristīne Nevarauska un Artūrs Dīcis, tapis pēc Sudrabu Edžus darba motīviem.

Dullais. Tā viņu mīļi sauc mamma. Viņš ir "savādāks" - sarežģītāks, vienkāršāks, tiešāks. Arī divdesmit piecu gadu vecumā viņš ir liels, neveikls, mīļš bērns. Dullā tēvs, sapratis, cik "savādāks" ir dēls, drīz pēc dzemdībām viņus pameta. Dullais dzīvo kopā ar mammu kādā noslēgtā Latvijas mazpilsētā. Mamma ir skolotāja. Pēc kāda traģiska notikuma mamma ir spiesta pieņemt lēmumu, ka Dullajam ir jādodas prom. Pēdējo nakti Dullais pavada pagalmā zem vecās ābeles, kura apsala tajā ziemā, kad viņš dzima, un ne reizi pēc tam nav uzziedējusi.

Režisori Mārtiņš Eihe un Krista Burāne radošajā komandā aicinājuši scenogrāfu un kostīmu mākslinieku Kristianu Brekti, kā arī gaismu mākslinieku Mārtiņu Kudiņu.

Vidusskolēniem un studentiem uz izrādi "Dullais" iespēja iegādāties biļetes ar 50% atlaidi.

Tuvākās izrādes – 16., 24. un 29. novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu