The Rolling Stones koncertfilma atklāj Berlīnes kinofestivālu video (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas vakarā Berlīnē sācies viens no nozīmīgākajiem Eiropas kinofestivāliem Berlināle 2008, un uz sarkanā paklāja atklāšanas vakara lielākās zvaigznes bija rokmūzikas leģendas "The Rolling Stones" un amerikāņu kinorežisors Mārtins Skorsēze, kura dokumentālā filma par grupu atklāja festivālu.

Koncertfilma "Shine A Light" uzņemta ar 17 kamerām "The Rolling Stones" pasaules koncertturnejas "A Bigger Bang" laikā, kad 2006.gadā grupa divus vakarus pēc kārtas uzstājās vēsturiskajā Ņujorkas teātrī "Beacon Theatre". Pateicoties Skorsēzes unikālajai pieejai kino, "Shine A Light" izdodas parādīt vienu no visu laiku dižākajām rokgrupām patiesā koncerta gaisotnē.

Filmā iekļauti arī unikāli aizkulišu un arhīvu materiāli, kā arī tajā piedalās vairāki īpaši viesi, ieskaitot Bilu Klintonu, Džeku Vaitu un Kristinu Agileru.

Tomēr "The Rolling Stones" šā gada festivālā nebūs vienīgās mūzikas zvaigznes, jo tiek gaidīta arī amerikāņu popdīva Madonna, kas festivālā piedalās ar savu debiju kino režijā "Filth and Wisdom". Tā iekļauta festivāla sadaļas "Panorāma" avangarda sekcijā.

Vēl festivālā būs skatāmas filmas par mūziķi un dzejnieci Patiju Smitu, britu grupu "Gorillaz" un Irākas metālistiem.

Taču "atklāšanas vakara nagla", protams, bija "Shine A Light", kurā "The Rolling Stones" četri dalībnieki - Miks Džegers, Kīts Ričards, Ronijs Vuds un Čārlijs Vatss - nofilmēti no visiem iespējamiem leņķiem ar kamerām, kas bija izvietotas gan koncerta apmeklētāju pūlī, gan aiz skatuves, kas skatītājiem dod iespēju redzēt grupu no visiem 360 grādiem, radot unikālu klātbūtnes sajūtu.

Paši grupas dalībnieki gan izsakās, ka filmēšanu neesot pat manījuši un neesot zinājuši, ka kameras vispār ieslēgtas, un tas viņiem palīdzējis justies dabiski - viņi nav tēlojuši, bet vienkārši darījuši savu darbu kā katrā koncertā, un tieši to vēlas redzēt visi grupas cienītāji. Džegers piebilda, ka atrasties uz skatuves Berlīnes festivāla atklāšanā noteikti ir grūtāks darbs, nekā atrasties uz skatuves koncertā.

"Liels paldies jums, ka mūs ielūdzāt un ka izvēlējāties mūsu filmu šī brīnišķīgā festivāla atklāšanai," skatītājiem festivāla atklāšanā sacīja Džegers. "Mēs esam ļoti pateicīgi. Atrasties šeit uz skatuves ir vēl satraucošāk nekā tajā koncertā, kas redzams filmā."

Taču festivālā, protams, nebūs tikai filmas par mūziku. Savu pirmizrādi Eiropā tieši Berlinālē piedzīvos amerikāņu kinorežisora Pola Tomasa Andersona filma "There Will Be Blood", kas nominēta astoņām "Oskara" balvām. Ieradīsies arī labākā aktiera "Oskaram" nominētais britu aktieris Daniels Dejs-Luiss.

Galvenajā programmā, kurā ir 26 filmas, iekļautas arī filmas ar Holivudas zvaigznēm Skārletu Johansoni, Natāliju Portmenu un Džūliju Robertsu. Filmas "Fireflies in the Garden" ar Robertsu un "The Other Boleyn Girl" ar Portmenu, Johansoni un Ēriku Banu savas pasaules pirmizrādes arī piedzīvos tieši Berlīnē.

Turklāt ārpus konkursa pirmo reizi savu filmu "Katjn" starptautiskai auditorijai piedāvās "Oskara" laureāts poļu režisors Andžejs Vajda. Tā stāsta par 1940.gadā notikušo Katiņas slaktiņu, kad padomju kareivji Katiņas mežā noslepkavoja vairāk nekā 15 000 karagūstekņu.

Berlīnes kinofestivāls jeb Berlināle tiek uzskatīts par vienu no pasaulē prestižākajiem kinofestivāliem līdzās Kannu un Venācijas festivālam.

Berlināle šogad norisināsies līdz 17.februārim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu