"Dziedi ar zvaigzni" pamet Kurusova ar Kažu (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā, 5. septembrī, TV 3 kanālā varēja izbaudīt pasaules hitus mūsu zvaigžņu izpildījumā. Bija interesanti vērot dažādus mūzikas stilus, dejas un žūrijas laiku pa laikam skarbo novērtējumu - jāatzīst, ka mums talantu netrūkst! Katrs pāris bija atšķirīgs un spilgts, ar savu izteiktu stilu. Žūrija bija stingra, bet savu attieksmi motivēja un pat izteica dažus noderīgus norādījumus.

Svētdien žūrijā bija:

Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska,

Dailes teātra aktieris Andris Bērziņš,

Latvijas Nacionālās operas soliste Evija Martinsone,

Mūzikas eksperts "Dailes Zigis"

Uzvarētāju pāris saņems 10 000 eiro lielu naudas balvu.

Pēc iepriekšējā raidījuma 31% skatītāju (no kopējā 1700 cilvēku skaita) izteicās, ka žūrija vērtējot bijusi pārāk maiga.

Roka duets

Pirmais pāris Linda Neimane-Zobena un Viktors Zemgals uzstājās ar  Džona Fogertija 1971. gada dziesmu „Proud Mary”. Lindai gāja ne visai labi, jo viņa tikai dziesmas vidū atrada mikrofonu, bet Viktors dziedāja diezgan pārliecinoši. Tomēr žūrija bija labā garastāvoklī un novērtēja šo priekšnesumu ar 35 punktiem no 40.

Kristīne Zadovska: „Tas nu gan bija kapitāls pārsteigums. Šis priekšnesums bija ļoti uzrunājošs; jūs riskējāt ar šo roka dziesmu, bet risks attaisnojās.”

Andris Bērziņš izteicās diezgan rupji, komentējot uzstāšanos tā:

„Jaunas un skaistas sievietes vecajiem kungiem nelielās devās tomēr ir vajadzīgas.”

Savs piedāvājums bija Dailes Zigim: „Šo dziesmu varētu pat latviskot.”

Linda Neimane-Zobena un Viktors Zemgals
Linda Neimane-Zobena un Viktors Zemgals Foto: TV 3

Pāris dabūja 35 punktus.

Itāļu dziesma „vācu operas” stilā

Otrais pāris Olga Rajecka un Varis Vētra izpildīja Zuccero & Bono  1992. gada dziesmu „Miserere”. Viens no žūrijas locekļiem izteicās, ka dziesma bijusi pārāk grūti uztverama šā dueta izpildījumā, atzīmējot, ka abiem vajag dziedāt savu balsi.

Duets dabūja 33 punktus.

Talantīgākais pāris

Vineta Elksne un Artis Robežnieks
Vineta Elksne un Artis Robežnieks Foto: TV 3

Vinetas Elksnes un Arta Robežnieka duets radīja visinteresantāko iespaidu. Talantīgi cilvēki jebkurā šovā spēs parādīt savas labākās puses. Vineta pastāstīja, ka iesaistījusies šovā, lai gūtu jaunu pieredzi, bet Artis, kaut arī neesot dāsns uz komplimentiem, atzina, ka viņam patiešām paveicies ar tik jauku partneri. „What’s Love Got To Do With It?” izskanēja aizkustinoši, un žūrija norādīja - kaut arī dziedātāji gaida kritiku, viņi tomēr to nesagaidīs, jo izpildījums bijis brīnišķīgs. Žūrija to novērtēja ar 39 punktiem.

Rokeris mācītājs un Candy

Mārtiņš Burke-Burkevics un Liene Bronuša (Candy) izvēlējās Džona Bon Džovi dziesmu „It’s my life”, kas skanējusi jau 1036 reizes dažādās variācijās, bet duets patiešām atrada savu īpašu pieeju - pat Andris Bērziņš izteicās:

„Mums ir sava brīnišķīga prece eksportam, bet ceru, ka viņi tomēr no Latvijas prom nebrauks.”

Atzīme - 39.

Duets kas uzdrikstejas

Evita Zālīte un Jānis Kvēps bija, Dailes Ziga vārdiem sakot,  "uzdrīkstējušies" paņemt Roko Granates dziesmu "Marina", ko žūrija nokritizēja.

Kristīne Zadovska: "Cilvēkiem ir jādzied savā balsī, duets neizskanēja līdz galam."  Pāris dabūja viszemāko atzīmi - 32 punktus.

Spilgts pāris

Veronika Plotnikova un Marts Kristians Kalniņš ar Džeimsa Brauna dziesmu „I feel good” bija patiešām visspilgtākā uzstāšanās - ar ķildu, šampanieti sejā un drēbju plēšanu, un visbeidzot - kad runāja žūrija, Veronika slaucīja grīdu. Viens no žūrijas locekļiem pat atzinās, ka viņam šīs dziesmas izpildījums licis atcerēties anekdoti:

„Es visu mūžu esmu bijis precēts, bet nezinu, kas ir sekss.”

Par tādu priekšnesumu žūrija ielika visaugstāko vērtējumu - 40 punktus.

Veronika Plotnikova un Marts Kristians Kalniņš
Veronika Plotnikova un Marts Kristians Kalniņš Foto: TV 3

Dejotāju pāris

Aleksandra Kurusova un Kārlis Būmeisters (Kaža) parādīja aktīvu deju  priekšnesumu, izvēloties Luisa Praima dziesmu „Jump Jive An’Wail”. Aleksandra gandrīz nedziedāja, un viņai ļoti palīdzēja meitenes no back vokāla, bet Kaža parādīja, uz ko viņš ir spējīgs. Bet žūrijai bija savas domas, piemēram Dailes Zigis izteicās, ka

priekšnesums bija ugunīgs, tomēr ugunīgums bija mākslīgs.

Pāris saņēma 33 punktus.

Romantiskais duets

Ar dziesmu „Come what may”, kuru 2001. gadā dziedāja Nikola Kidmena ar Evanu Makgregoru filmā "Mulenrūža", uzstājās Aija Dzērve un Atis Auzāns, kas, pēc žūrijas vērtējuma, virzās uz cēlo mērķi kļūt par duetu. Te žūrija nebija vienprātīga, katram bija ko teikt, piemēram, Evija Martinsone bija priecīga par dziesmas izvēli un sniegumu, tomēr Zigis nebija pārliecināts:

„Nesajutu dziesmas un izpildītāju mesidžu, tādēļ varu teikt, ka nekā īpaša šajā priekšnesumā nebija.”

Dueta vērtējums 35 punkti.

Komiķu pāris

Jolanda Suvorova un Jānis Lemežis parādīja diezgan interesantu priekšnesumu, tomēr no standarta repertuāra. Kad sāka skanēt dziesma, visiem bija skaidrs, kurš te ir mamma kukarella, pat žūrijas locekļi to uzsvēra. Gribētos atzīmēt, ka būtu tomēr interesantāk, ja izpildītāji iejustos kādos neierastākos tēlos. Žūrija arī minēja, ka gribētu redzēt ko romantiskāku nākamreiz, un novērtēja izpildījumu ar 35 punktiem.

Klasisks duets

Vēl viens romantiskais pāris iepazīstināja skatītājus ar Luisa Ārmstronga dziesmu „What a wonderful world”, kur tomēr varēja vēl pacensties mazināt akcentu. Bet Andra Strauss un Aivars Brīze ar šo izaicinājumu tika labi galā, un žūrijas vērtējums bija viens no augstākajiem – 39 punkti. Andris Bērziņš pat atzīmēja, ka varēja just - dziedāts no sirds.

Saskaitot skatītāju balsis un žūrijas atzīmes, nākamsvētdien varēsim redzēt deviņus duetus - atvadāmies no Kažas un Aleksandras Kurusovas. Starp citu, Kurusovu un Kažu pagājušajā šovā no izbalsošanas paglāba tikai Nika Matvejeva veto. Bet, tā kā veto tiesības var izmantot tikai vienu reizi, tagad abiem vairs nekas palīdzēt nevarēja.

Vēlam visiem dalībniekiem veiksmi un labas dziesmas!

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu