Policija, Kašers un Jana Kokina satiekas modes skatē, kurā parāda, ka «dzīvība ir modē»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

3.marta vakarā Bastejkalna parkā Valsts policija sadarbībā ar modes māksliniekiem Kašeru un Janu Kokinu pirmo reizi rīkoja improvizētu modes skati, kurā prezentēja unikālus gaismu atstarojošus apģērbus. Projekts «Dzīvība ir modē» parāda, ka drošība un mode ir savienojamas.

Valsts policijas projekta «Dzīvība ir modē» mērķis ir iedvesmot mazāk aizsargātos satiksmes dalībniekus parūpēties par savu redzamību diennakts tumšajās stundās, kā arī lauzt stereotipu, ka gājēju drošība un mode nav savienojamas.

Tādēļ Valsts policija ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja atbalstu izveidojusi sadarbību ar modes māksliniekiem – Kasparu Blūmu-Blūmani, plašāk pazīstamu kā Kašeru, un Janu Kokinu, kuri par šo ideju patiesi «iedegās».

Atšķirībā no ierastajām modes skatēm viesi uz skati ieradās siltā apģērbā un ieņēma labākās vietas uz Bastejkalna soliņiem, lai varētu vērot neordināro modes pasākumu. Ikviens viesis varēja tikt pie siltas tējas, kura uzreiz radīja siltumu un pavasara vakara noskaņu.

Pirms skates uzrunas teica Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, kurš pauda gandarījumu par paveikto, kā arī cer, ka šis projekts no tiesas iedvesmos ne tikai sabiedrību, bet arī modes pasaulē aktīvus cilvēkus un uzņēmējus turpmāk domāt un radīt šajā virzienā.

Tāpat arī Kašers un Jana Kokina atklāja, ka ar skati, saviem tērpu modeļiem vēlas parādīt, ka mode un drošība ir savienojami jēdzieni un pie dzeltenās atstarojošās vestes nekas vēl nebeidzas!

Sākoties modes skatei, viesi steidza aplaudēt, ieraugot jau pirmos dizaina modeļus, kuri, par brīnumu visiem, bija balstīti uz pēdējām modes tendencēm, turklāt nebija aizmirsts par apģērba praktisko lietojumu.

Kašers un Jana apģērbu dizainā nebija aizgājuši tālu no dzeltenajām vestēm, jo atstarojošais apģērbs tika radīts ķermeņa augšdaļai, uzsvaru liekot uz mēteļiem, vestēm un virsjakām, kuras radītas no atstarojošā auduma.

Par šīs apģērba kolekcijas vadmotīvu izvēlēts origami putns, kas simbolizē kustības brīvību. Tā spārnu un spalvu elementi izvietoti uz apģērbu detaļām ar termopārneses tehniku, izmantojot krāsainas un atstarojošas termoplēves, tāpat izmantotas arī tradicionālās gaismu atstarojošās auduma lentes.


Pēc skates dizaineri pateica paldies palīgiem, investoriem un Valsts policijai, dāvinot speciālus atstarotājus origami putna veidolā.

Skatei beidzoties, modeļi nepazuda, bet palika modes skates laukumā, kur ar tiem varēja nofotografēties ikviens gribētājs, kā arī aptaustīt tērpus un saprast, vai vēlāk vēlēsies kādu no tiem iegādāties.

Tāpat nekur nepazuda tēja, sirsnīgas sarunas un fona mūzikas klausīšanās, mūzikas vadmotīvs bija mūzika ar automašīnu sirēnām, bremžu skaņu, signalizēšanu, kas ikvienam atgādināja, kas var notikt, pārvietojoties pa ceļa malu bez atstarotāja vai atstarojoša apģērba.

Skati apmeklēja uzņēmēja Kristīne Lindenblate, dejotājs Rolands Šteinbergs, uzņēmēja Marika Ģederte, aktrise un dziedātāja Vita Baļčunaite, grupas «Aarzemneiki» solists Jorans, dziedātāja Elizabete Zagorska, kā arī daudzi jo daudzi jaunieši, kuriem šādas kolekcijas apģērbs ir aktualitāte ikdienā.

Valsts policijas projekts «Dzīvība ir modē» tapis ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja atbalstu, no kura piešķirtajiem līdzekļiem tam tika novirzīti 3200 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu