Rīgā Rendija Krauforde un Džo Sampls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālajā operā 31.oktobrī uzstāsies samtainās balss īpašniece Rendija Krauforde (Randy Crawford) un džeza klavierspēles virtuozs un komponists Džo Sampls (Joe Sample), informē koncertaģentūras "Live Music Agency" pārstāvji.

Kraufordes un Sampla sadarbība sākās 70.gadu beigās, kad Sampls uzaicināja jauno dziedātāju izpildīt īpaši viņas balsij rakstīto dziesmu "Street Life" kopā ar "The Crusaders", kas strauji iekaroja ASV topa virsotni.

Džo Sampls
Džo Sampls Foto: Publicitātes foto

Mākslinieku sadarbība turpinājās, un 2006.gadā klajā nāca abu kopdarbs "Feeling Good", kas ieņēma ASV džeza topu trešo pozīciju un bija kā prelūdija 2009.gada albumam "No Regrets".

Krauforde ir dzimusi 1952.gadā Džordžijā, ASV. Jau 20 gadu vecumā dziedātāja kāpa uz skatuves kopā ar tādiem leģendāriem džeza māksliniekiem kā Kanonbelu Aderliju (Cannonball Adderly), Džordžu Bensonu (George Benson) un Kvinsiju Džonsu (Quincy Jones). Lai arī dzimusi un augusi ASV, Krauforde lielāku popularitāti ir guvusi Eiropā. 1982.gadā viņa tika apbalvota ar "Brit Awards" balvu kā labākā sieviešu solomāksliniece.

Savukārt Džo Sampls ir dzimis 1939.gadā Teksasā, ASV, un klavierspēli viņš sāka apgūt jau piecu gadu vecumā. Savas karjeras laikā Sampls kā viesmākslinieks ir piedalījies projektos kopā ar Mailzu Deivisu, Džordžu Bensonu, Ēriku Kleptonu un citiem.

Sampls ir pazīstams kā viens no pirmajiem māksliniekiem, kurš sāka izmantot elektriskās klavieres. Septiņdesmitajos gados Sampls kļuva par studiju mākslinieku Losandželosā, kur viņš sadarbojās ar Anitu Beikeru, Tīnu Tērneri un Džo Kokeru.

Biļetes "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā un interneta lapā www.bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu