"Bubamaras" gada jubilejā uzstāsies "Iļģi"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Bubamaras" dzimšanas dienā – "Iļģi", "Gapoljeri", karsti igauņu folkroka puiši, citi prominenti sveicēji un pārsteigums.

Pērnruden Audēju ielā 8 durvis vēra krogs, kur garšas sajūtas lutināt ar labiem dzērieniem (nu jau ilgāku laiku – arī ar gardiem ēdieniem), bet garu mielot ar ethno, folk, blues, jazz, ska, reggae un citu minētajiem virzieniem draudzīgu mūzikas strāvojumu iedvesmotu skaņu mākslu – dzīvajos koncertos un dīdžeju priekšnesumos.

No 3. līdz 5. novembrim "Bubamara" svinēs pirmo pastāvēšanas gadu. Sveicēju pulkā būs senas un jaunas pazīstamu pašmāju mūziķu apvienības, kā arī viesi no ziemeļu kaimiņzemes.

Ceturtdien, 3. novembrī, neilgi pirms pusnakts par svētku elektrisku ievadu gādās neordinārā folkroka grupa "Nikns suns" no Igaunijas. Par viņu enerģisko uzstāšanos pērnajā tautas mūzikas festivālā dzimtajā Vīlandē cildinošas atsauksmes pauduši arī tur pabijušie latvieši. Šī būs pirmā iespēja karsto ziemeļu kaimiņu mūzikas spēku izjust koncertā Rīgā.

Pirms igauņu viesu uzstāšanās (pulksten 21.30) apmeklētājus gaida kliedzoša folka ievads – akustisko ģitāru rokās ņems un ar savām dziesmām priecēs "Speiss" – grupas "Oranžās brīvdienas" frontmens Ints Ķergalvis.

Piektdien, 4. novembrī, pulksten 22 vakaru ievadīs pazīstamu mūziķu jauns projekts – Rolanda Ūdra un Jāņa Abena folkduets, kas uzvēdī atmiņas par aizgājušo gadu desmitu rokenrola liriskākajiem brīžiem. Ap pusnakti uz skatuves kāps un neprātīgu ballītes turpinājumu nodrošinās vētraini dzīvespriecīgie, vizuāli nereti šokējošie roka komedianti Gapoljeri.

Sestdien, 5. novembrī, pulksten 22.30 dzīvās mūzikas vakaru ievadīs pasaules mūzikas kroga draugi latviešu postfolkloras celmlauži "Iļģi", kas muzicēja arī koncertvietas atklāšanā pirms gada. Pēc grupas ilggadēja dalībnieka un "Bubamaras" līdzīpašnieka Māra Muktupāvela teiktā, "Iļģi" uzstāsies ar svinību gaisotnei piemērotu nelielu programmu, kas itin labi piemērojama arī deju soļiem. Svētku noslēdzošo dienu no pusnakts iederīgās noskaņās turpinās vēl kāds pazīstams un pieredzējis mūziķu kolektīvs, kura vārds tiks izziņots nedaudz vēlāk.

Notikumi turpmākajās nedēļās:

Ceturtdien, 10. novembrī, plkst.22 – DJ Tribe;

Piektdien, 11. novembrī, plkst.22 – Lāčplēša dienas sarīkojums "Dvēseļu putenis";

Piektdien, 25. novembrī, plkst.22 – "Dandelion Wine"/ "Pieneņu vīns";

Pirmdien, 28. maijā, plkst.20:30 – "Ni" (Austrija).

Ieeja – bez maksas

"Bubamaras" virtuve, kā allaž, aicina vai nu izmantot dienas piedāvājumu – zupu un otro ēdienu par divarpus latiem – vai izvēlēties citu maltīti un maksāt vidēji latu un pārdesmit santīmu par ēdienu.

Bārā joprojām spēkā piedāvājums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu īsta alus cienītāju: Brenguļu tumšais un Bauskas gaišais – tikai par latu un desmit santīmiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu