Žaklīna Cinovska: diētas cilvēku padara niķīgu, ne skaistu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Žaklīna Cinovska, turpinot TVnet sieviešu rubriku par skaistuma noslēpumiem, bija atklāta un tieša. Viņa uzskata, ka dažādi ierobežojumi padara ne tikai sievietes, bet visus cilvēkus par nīgriem tipiem, tāpēc ir jādara tas, kas sagādā baudu. Un tieši labā pašsajūtā rodas skaisti cilvēki.

Vingrot - tas taču ir tik garlaicīgi

"Esmu tipiskā lēkmjveidīgā vingrotāja. Man vispār ļoti nepatīk vingrot, ļoooti nepatīk - tik ļoti nepatīk, ka augstākais, uz ko esmu spējīga vingrošanā, ir paņemt personīgo treneri. Un tas vairāk arī ir tāpēc, ka tam ir jāmaksā arī par nodarbību, uz kuru es neatnāku; tāpat treneris ir mans bijušais klasesbiedrs, no kura kauns ir nenākt, bet citādi... Tas ir tik šausmīgi garlaicīgi! Es labāk izvēlos vai nu dejot, vai peldēt. Varbūt vēl tenisa spēles, paskraidīt šurp turp... Bet tos, kam patīk vingrošana, es apskaužu, un varu to tik pateikt, ka tie lai iet un vingro." Žaklīna smejot iesaka citiem savu vingrotprieku uzskatīt par savu lielo talantu, jo pasaulē ir arī cilvēki, kas to nespēj.

"Es labprāt peldu jūrā, peldos līdz pat oktobra beigām. Tev aizsitas elpa no tā, cik auksts ūdens, bet beigās jau pierod, lai gan ir jau tā, ka citi staigā zābakos. Tas drīzāk ir tāds dialogs ar sevi - varēsi vai nevarēsi ieiet. Vēl jau tas, ka jūra mums tāda nepateicīga - kamēr tiek līdz dziļumam, tikmēr pats esi nosalis. Pie tā gan jāpieradinās laikus, pamazām. Taču arī to nedaru regulāri - tad, kad sanāk, tad, kad gribas. Ziemās tad - baseinos.

Mazkustīgu dzīvesveidu es vērtēju, protams, kā ļoti sliktu. Bet nu tāds nu tas dzīves ritms mums daudziem ir - dators un viss. Tāpēc

tie, kam patīk vingrot, - nu, laimīgie, ko lai saku?!"

Kartupeļa dēļ nav vērts būt īgnam

Arī par pārtikas izvēli Žaklīnai ir savs skaidrs viedoklis. Proti, viņa uztver to visu mierīgi, norādot - ja mēs sevi ierobežosim, tad jutīsimies slikti. Ir jāpiemērojas savai vielmaiņai, bet nevajag arī akli sekot nepiemērotām diētām un būt īgnam un niknam, ka nedrīksti apēst kaut vai kartupeli. Tagad taču iespēju ir tik daudz sakombinēt sev piemērotāko.

Žaklīna piekrīt teicienam, ka "smukums nāk no iekšas", jo cilvēks jau ir tāds, kā viņš jūtas un kāda ir viņa oma. Pieredze rādot, ka diētu upuri bieži vien urkšķ un burkšķ un arī apkārtējos līdz ar to padara tramīgus.

Atslodzes dienas un Mēness dienas - kas ko tādu izdomājis?!

Par atslodzes dienām Žaklīna jautā: kas to vispār ir izdomājis un kam tas vispār ir vajadzīgs?!?! "Nesen televīzijā redzēju reklāmu par zarnu skalošanu. Tā taču ir arī maku skalošana, jo - kas tas vispār tāds ir, ko izskalos?! Tas viss ir komercija! Mūsu vecvecāki visu mūžu ēda treknu, ceptu ēdienu un viss bija kārtībā. Vajag tikai ar mēru. Ja nu gluži cilvēks jūtas labāks ar savu atslodzes dienu, tad - lūdzu, bet kāda no tā jēga?" To pašu Žaklīna teic par Mēness fāzēm, kad it kā labāk esot novājēt.

Viņasprāt, ticības moments ir tajā, ko sauc par placebo.

"Noliegt jau nevar, ja cilvēks tam tic. Man te, piemēram, ir zināms variants, kur cilvēks notievēja, neēdot tomātus un olīvas! Nu kur tur loģika? Bet notievēja. Acīmredzams placebo."

Skaistumu dod lietas, kas sagādā baudu

Par kosmētiku. Žaklīna ir pārliecinājusies, ka ļoti dārgā kosmētika viņai palīdzot. Vidējā ir visa no viena katla, bet kopumā ir viss atkarīgs no pašsajūtas. "Piekrītu uzskatam, ka sevis "pamīlēšana" dod vislielāko efektu labam izskatam. Tāpat kā iemīlēšanās, taču to diemžēl uz pasūtījumu nevar dabūt. Tāpēc, lai dvēselei uz mirkli kaut ir miers, kādu labu grāmatu var palasīt, kādu skaistu filmu noskatīties; arī tas dod lielu smukumu.

Nenoliedzami, labs kosmetologs, labs manikīrs un pedikīrs arī uzlabo sievietes pašsajūtu. Bet personīgi man ir vienalga, kādu man lako nagu laku, galvenais ir tās sajūtas pēc tam. Vēl kas būtiski - lai meistars ir labs un lai ir kontakts ar viņu. Tas ir ārkārtīgi būtiski, lai pie viņiem pavadītais laiks būtu ar gandarījuma sajūtu. Piemēram, pie savas manikīrītes Ritas es eju jau 19 gadus, kopš vispār sāku kopt savas rokas."

"Neticēsit - esmu sieviete, kurai nepatīk krāsoties, bet es to daru. Ziemā, rudenī. Es nevaru izturēt to ķimerēšanos - ātri, ātri, skropstas un lūpas, un viss. Zinu, ka daudzas gūst baudu un gaida tik brīdi apsēsties pie spoguļa un sākt krāsot acis, pūderēt vaigus. Nu, ja tas patīk, tad tas arī ir jāizbauda, arī tas dod to labo omu un pašsajūtu," tā sarunu nobeidza Žaklīna.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu