Heinz pārbauda ĢM produktu izmantošanas sakarā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas valdība pārmet ASV kompānijai H.J. Heinz Co., kas ir viena no pasaulē lielākajiem kečupa un mērču, kā arī pārslu un bērnu pārtikas ražotājiem, ģenētiski modificētu produktu (ĢMP) izmantošanu.

Pagaidām Ķīna sākusi detalizētu Heinz ražoto bērnu pārtikas produktu pārbaudi.

Greenpeace nākuši klajā ar paziņojumu, ka ĢM rīsi atklāti bērniem domātajā Heinz Baby Rice Cereal, kas ticis iegādāts kādā Pekinas supermārketā. Tam sekoja oficiāls Ķīnas Lauksaimniecības ministrijas paziņojums, kurā teikts, ka tā nav atļāvusi ĢM rīsu izmantošanu pārtikas produktos.

Savukārt Heinz kompānija noliedz ĢM organismu vai produktu izmantošanu ražošanā. Heinz China apstiprina, ka neatkarīgu ekspertu laboratorijas pārbaudēs nav apstiprināta ĢMP klātbūtne kompānijas produkcijā.

Heinz Co kompānijas finanšu rādītāji, raksta Gazeta.ru, esot tikpat necili kā tās reputācija. 2005. gada trešajā kvartālā H.J. Heinz peļņa samazinājusies par 23% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Kompānijā to skaidro ar nodokļu likmes pieaugumu un ieņēmumu krišanos no tirdzniecības ārvalstīs, ko izraisījusi dolāra nostiprināšanās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu