Ninas Simones ģimene neapmierināta ar aktrises izvēli filmai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Iznākot jaunās biogrāfiskās filmas par džeza dziedātāju Ninu Simoni (Nina Simone) reklāmas rullītim, kinolentes veidotāji izpelnījušies nopēlumu par galvenās lomas piešķiršanu amerikāņu aktrisei Zojai Saldanai (Zoe Saldana), vēsta laikraksts «The Guardian». Saldanas senči nāk no Dominikānas un Puertoriko. Lai aktrise izskatītos pēc Simones, filmā viņas ādas krāsa padarīta tumšāka, kā arī viņai pielikts mākslīgais deguns.

(pievienots «RLJ Entertainment» komentārs)

Režisores Sintijas Mortas filma «Nina» iznāks aprīlī. Tajā stāstīts par Simones karjeru un politisko aktīvismu, galvenokārt koncentrējoties uz Francijā nodzīvo laiku. Dziedātāja tur nomira 2003. gadā.

Simones asistentu un vēlāko menedžeri spēlē britu aktieris Deivids Ojelovo.

Simones ģimene un daudzi fani neslēpa sašutumu par Saldanas izvēlēšanos galvenajai lomai biogrāfiskajā filmā.

«Mana māte uzauga laikā, kad viņai pārmeta par plato degunu un tumšo ādu,» 2012. gadā sacīja dziedātājas meita Simone Kellija. «Runājot par izskatu, tā nav labākā izvēle.»

«Man patīk Zoja Saldana. Dažas no viņas filmām esmu noskatījusies vairāk par vienu reizi, un man ļoti patīk viņas tēlojums. Es cienu viņu kā aktrisi, taču zinu, ka ir daudzas citas slavenas un mazāk pazīstamas aktrises, kuras labi varētu nospēlēt manu māti,» Kellija teica citā intervijā tajā pašā gadā.

Meita sacīja, ka viņas favorītes esot aktrises Kimberlija Elisa un Viola Deivisa.

«Abas minētās aktrises ir melnādainas, viņām ir skaistas, pilnīgas lūpas un plati deguni, un viņas pārzina aktiermākslu,» viņa norādīja.

Pēc reklāmas rullīša iznākšanas daudzi sociālo tīklu lietotāji kritizējuši Saldanas pārvērtības filmā. Vairāki norādījuši, ka Simones karjerā milzīgu lomu spēlējis tas, ka viņa bija melnādaina sieviete ASV.

Kinostudija aizstāv Zojas Saldanas lomu

Kinostudija «RLJ Entertainment» aizstāvējusi amerikāņu aktrises Saldanas izraudzīšanos galvenajai lomai biogrāfiskā filmā par Simoni.

«Vissvarīgākais ir tas, ka par radošumu vai tēlojuma kvalitāti nevajadzētu spriest pēc aktiera ādas krāsas, tautības vai fiziskās līdzības ar cilvēku, ko tas spēlē,» sacīja kinostudijas priekšsēdētājs Roberts Džonsons. «Kvalitatīva izklaide jāvērtē tikai pēc radošā spēka un aktiera vai aktrises nodošanās lomai.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu