Dilans pārdod privāto arhīvu ar dziesmu uzmetumiem un pierakstiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu dziedātājs Bobs Dilans pārdevis Talsas Universitātei savu personīgo arhīvu, kurā atrodami mūziķa pierakstu, dziesmu vārdu uzmetumi, dzejoļi, zīmējumi un fotogrāfijas. Kolekcijā ir aptuveni 6000 lietas, kas aptver gandrīz visu Dilana 55 gadus ilgo karjeru. Daudzas no tām iepriekš nav bijušas apskatāmas publiski.

Arhīvā ietilpst arī visu Dilana mūzikas ierakstu oriģināli, kā arī daudzi videoieraksti.

Kolekciju iegādājās Džordža Kaizera fonds un Talsas Universitāte Oklahomas štatā. Tās neatklāj, kādu cenu samaksāja, taču laikraksts «The New York Times» lēš, ka darījuma summa varētu būt no 15 līdz 20 miljoniem ASV dolāru (no 13,8 līdz 18,4 miljoniem eiro).

Talsā atrodas arī folkmūzikas dziedātājam Vudijam Gatrijam veltīts muzejs. Dilans min Gatriju starp mūziķiem, no kuriem viņš iedvesmojies.

«Es priecājos, ka mans gadiem ilgi krātais arhīvs beidzot atradis mājvietu un atradīsies līdzās Vudija Gatrija darbiem,» teica 74 gadus vecais Dilans. «Tas ir liels pagodinājums.»

Dilana personīgās mantas reti parādījušās pārdošanā, taču tādos gadījumos izsolēs pārdotas par augstām cenām.

2014. gadā Ņujorkā par diviem miljoniem dolāru (1,8 miljoniem eiro) tika izsolīta ar roku rakstīta dziesmas «Like a Rolling Stone» vārdu kopija. Savukārt 2013. gadā ģitāra, ko Dilans spēlēja Ņūportas folkmūzikas festivālā 1965. gadā, tika pārdota par nepilnu miljonu dolāru (900 000 eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu