Aicina palielināt sodus par nelikumīgi noķertajām zivīm (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) nosūtījis vēstuli Valsts Zivsaimniecības pārvaldei ar aicinājumu palielināt sodus par nelikumīgi iegūtajām zivīm, veicot grozījumus Noteikumos par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos un Noteikumos par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos, informēja Vides ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Kristīne Barševska.

Vides ministrs norāda, lai samazinātu nelikumīgo zveju iekšējos ūdeņos, nepieciešams palielināt noteikto zaudējumu atlīdzību. Ministrs ierosina noteikt sodu līdz Ls 100 par nelikumīgi noķertu lasi un taimiņu, līdz Ls 25 par nelikumīgi noķertu samu, strauta foreli un varavīksnes foreli, un līdz Ls 15 par zuti un līdaku.

Vējonis uzskata, ka nepieciešams pārskatīt to zivju sugas, kuru rūpnieciskās zvejas aizliegumi darbojas visu gadu, nosakot aizliegumus samiem, sīgām un salatēm.

Līdzīgi vides ministrs ierosina papildināt to upju sarakstu, kurās ir noteikti zvejas aizliegumi grīvas rajonā. Ministrs iesaka noteikt zvejas aizliegumus Salacas, Daugavas, Gaujas un Lielupes grīvās 2000 metru rādiusā ap ieteku, kā arī Užavas, Irbes, Sakas, Rojas, Vitrupes, Svētupes un Aģes grīvās - 1000 metrus no ietekas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu