Ovečkins gūst 50.vārtus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas jaunā hokeja zvaigzne, Vašingtonas „Capitals” uzbrukuma līderis Aleksandrs Ovečkins pēc ceturtdienas spēles ar Atlantas „Trashers” klubu ir kļuvis par ceturto hokejistu NHL vēsturē, kuram savā debijas sezonā izdevies sasniegt 50 gūto vārtu robežu. Līdz šim tas izdevās tikai Tēmu Selanem, Maikam Bosijam un Džo Nīvendaikam.

Aizvadītajā naktī Ovečkins guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, taču nespēja savu komandu „Capitals” glābt no zaudējuma ar 3:5 cīņā pret Atlantas „Trashers” vienību.

Taču ar saviem gūtajiem vārtiem viņš ir izcēlies ne tikai kā ceturtais, kuram savā debijas sezonā izdevies sasniegt 50 gūto vārtu robežu, bet atzīmējams ir arī fakts, ka 50.vārti gūti jau pirmajā sezonā, tādējādi pārsniedzot 100 rezultativitātes punktus un neatpaliekot no šāda robežas pārkāpšanas rekorda pirmā uzstādītāja Tēma Selanē.

Selanē 1992./93. gada sezonā Vinipegas "Jets" sastāvā pirmajā sezonā pavisam guva 76 vārtus un sakrāja 132 rezultativitātes punktus.

Trīs mačus pirms sezonas beigām Ovečkinam nav iespēju pārspēt kādu no Selanē rekordiem, toties krievu hokejists tikai par trīs vārtu guvumiem atpaliek no otrā visu laiku rezultatīvākā debitanta Maika Bosija, kurš 1977./78. gada sezonā Ņujorkas "Islanders" labā guva 53 vārtus. Trešo vietu šajā rangā šobrīd ieņem Džo Nīvendaiks, kurš savā debijas sezonā guva 51 vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu