«Art-i-Shock» atklās astoto festivālu «Latvijas Jaunās mūzikas dienas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Vecgailis

Sestdien, 5. martā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa zālē ar muzikāliem pārsteigumiem bagātu programmu kameransamblis «Art-i-Shock» atklās astoto festivālu «Latvijas Jaunās mūzikas dienas», informē «Latvijas Jaunās mūzikas dienu» producente Maija Klotiņa.

Koncertā «Māksla vai šoks?» līdzās klausītāju atsaucību jau guvušiem skaņdarbiem pirmatskaņojumus piedzīvos Kristapa Pētersona «Z.I.E.M.A.» («Zigzagging Images of the Melancholic Actuality») un Platona Buravicka «Voltāža» jaundarbi.

Koncertā skanēs arī Riharda Dubras, Agnetas Krilovas, Andra Vecumnieka, Jāņa Lūsēna un Lindas Leimanes mūzika, kas veltīta trio «Art-i-Shock».

Trio dalībniece, pianiste Agnese Egliņa klāstīja, ka «Māksla vai šoks?» ir ļoti gaidīts koncerts, jo komponisti trio velta kaislīgu mūziku. Pie šāda secinājuma mūziķes nonākušas, skatoties uz Dubras, Lūsēna un Vecumnieka mūziku, kas tapusi kā veltījums īpaši «Art-i-Shock». Arī tādu Pētersonu, kurš savā jaundarbā «Z.I.E.M.A.» nebēdnīgs spēlējas ar atsaucēm Deivida Bovija mūzikā un Merilinas Monro tēla iespaidiem, ne mūziķes, ne arī Latvijas klausītāji vēl nepazīst. Šoreiz skaņdarba pirmatskaņošanā kā kontrabasists piedalīsies arī pats komponists.

Tāpat pirmo reizi «Art-i-Shock» spēlēs kopā ar elektroniskās mūzikas meistaru dīdžeju «Monsta». «Nebijis notikums mūsu ierastajai dažādo sitaminstrumentu plejādei ir pilnais bungu komplekts, kādu ierakstījis savā jaundarbā «Voltāža» Buravickis. Ierastāk tādu ir redzēt rokgrupas instrumentārijā, nevis akadēmiska kameransambļa sastāvā,» atzina Egliņa.

Trio «Art-i-Shock» dalībnieces atzinību jau izpelnījušās gan Latvijā, gan ārvalstīs. Trio sastāvā muzicē «Sinfonietta Rīga» čellu grupas koncertmeistare Guna Šnē, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un «Lielo mūzikas balvu 2014» ieguvusī pianiste Egliņa.

Koncerts LNB Ziedoņa zālē sāksies plkst.19. Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Kā ziņots, šogad Latvijas Komponistu savienības rīkotais festivāls «Latvijas Jaunās mūzikas dienas» norisinās no 3.marta līdz 31.martam. Festivāls ir veltīts latviešu komponistu darbiem. Festivālā pirmatskaņojumus piedzīvos deviņi kamermūzikas un simfonisko žanru opusi. Apmeklētājiem būs pieejama daudzveidīga muzikālā un izglītojošā programma 12 dažādos pasākumos Rīgā, Ādažos, Dobelē un Ventspilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu