Prestižai balvai nominēts «Manona Lesko» DVD ieraksts ar Opolais piedalīšanos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Catherine Pisaroni

Prestižajai «The Opera Awards» balvai kategorijā «Gada DVD ieraksts» pretendentu vidū ir Karaliskās Koventgārdena operas iestudējuma Džakomo Pučīni operas «Manona Lesko» ieraksts, kurā titullomu dzied latviešu operzvaigzne Kristīne Opolais, informē Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Kategorijā «Jaunā operas soliste» par izcilu sniegumu balvai nominēts lietuviešu soprāns Asmika Grigorjana, bet kategorijā «Operas solists» nominēts baritons Igors Golovatenko.

Kā norādīja Treile, abu šo operas solistu sniegumu būs iespējams vērot arī Latvijas skatītājiem. Šosezon Latvijas Nacionālajā operā Grigorjanas spožo vokālo un aktrises talantu varēs novērtēt vēl tikai vienu reizi - Džakomo Pučīni operas «Manona Lesko» izrādē nākamnedēļ. Līdz šim Latvijas Nacionālajā operā Grigorjana dziedājusi arī Violetu Valerī «Traviatā», titullomas operās «Nāra» un «Alčīna», Šarloti «Verterā» un citas lomas.

Savukārt baritona Golovatenko sniegumu Latvijas skatītāji vairāku sezonu ilgumā baudījuši di Lunas lomā Džuzepes Verdi operā «Trubadūrs». Šajā lomā izcilais mākslinieks iejutīsies arī «Trubadūra» izrādē 8. jūnijā Rīgas Operas festivālā «Viva Verdi!».

Kategorijā «Pieejamība» nominēta starptautiskā digitālā vietne «The Opera Platform», kas tika atklāta 2015.gada maijā, sadarbojoties «Opera Europa», kanālam «ARTE» un 15 Eiropas opernamiem un festivāliem. Vietne piedāvā ikvienam interesentam visā pasaulē noskatīties operas izrāžu ierakstus, intervijas ar māksliniekiem, tematiskās kolekcijas un citu ar opermākslu saistītu saturu. 2015.gadā Latvijas Nacionālā opera šajā vietnē piedāvāja noskatīties Artura Maskata operas «Valentīna» ierakstu, savukārt no šā gada aprīļa pusgadu būs skatāms Džakomo Pučīni operas «Manona Lesko» iestudējums, ko veidojuši diriģents Mārtiņš Ozoliņš un režisore Ināra Slucka, galvenajās lomās - Grigorjana, Sergejs Poļakovs un Jānis Apeinis. Jūnijā tiešraidē no Latvijas Nacionālās operas «The Opera Platform» būs skatāms Džuzepes Verdi operas «Makbets» jauniestudējums, kas pirmizrādi piedzīvoja pagājušajā nedēļā.

Prestižā «The Opera Awards» balva dibināta 2012. gadā sadarbībā ar žurnālu «Opera Magazine». «The Opera Award» mērķis ir veicināt interesi par operas žanru un tā izcilākajiem pārstāvjiem, kā arī piesaistīt līdzekļus jauno mākslinieku izglītībai. Šogad balvas tiks pasniegtas maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu