"Berimora kino" 21.martā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bērnu filmu festivāla "Berimora kino" laikā kinoteātrī "Rīga" tika demonstrēta Somijā tapusī filma "Unna un Nūks" un Norvēģijā veidotā filma "Sveins un žurka".

2006. gadā Somijā veidotā filma "Unna un Nūks" kinoteātrī būs skatāma plkst. 15.

Filma ir stāsts par vienpadsmitgadīgo Unnu, kura nejauši atklāj sevī neparastas spējas. Meitenes vectēvs izpauž, kur atrast šamaņa grāmatu un burvju bungas, pa kurām trīsreiz uzsitot, tās nogādā īpašnieku citā laikā un vietā. Tā sākas Unnas ceļojums akmens laikmeta Somijā, kopā ar jauniegūto draugu Nūku meklējot zāles vectēva izdziedināšanai.

Savukārt plkst. 17 kinoteātrī "Rīga" demonstrēs pagājušā gadā Norvēģijā tapušo filmu "Sveins un žurka". Filmas galvenais varonis Svens jūtas pārsteigts, atklājot, ka žurkas tiek uzskatītas par netīkamām radībām. Draugu mudināts, Svens piesaka savu Halversenu mājdzīvnieku konkursam, lai pierādītu, cik apķērīgas un brīnišķīgas spēj būt žurkas.

Jau ziņots, ka "Berimora kino", kas ilgs visu nedēļu, kopumā piedāvās noskatīties desmit filmas, kuras tapušas Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Igaunijā un Latvijā.

Bērnu filmu festivāla uzvarētāju noteiks bērnu žūrija, kas labākajai filmai pasniegs galveno balvu - "Berimora lielo spilvenu", savukārt skatītājiem būs iespēja balsot un noteikt savu iemīļotāko filmu, kas iegūs skatītāju balvu "Berimora mazais spilvens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu