Zināms dalībnieku sastāvs Raimonda Bergmaņa kausā spēkavīriem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

19. novembrī ''Arēnā Rīga" notiks' viens no lielākajiem starptautiskajiem spēkavīru turnīriem šogad Eiropā – Raimonda Bergmaņa kauss 2011, kas vienlaikus būs arī Spēkavīru Čempionu līgas posms, TVNET informē organizatori.

Bergmanis ar šo sporta veidu ir saistīts nu jau 15 gadus, un šai gadskārtai par godu viņš kā namatēvs uz ''Arēnu Rīga'' aicina šobrīd pasaulē stiprākos vīrus… Nu, jau gadus 10 neapšaubāmi viens no stiprākajiem pasaulē ir mūsu lietuviešu kaimiņš Židruns Savicks (Zydrunas Savickas), kuram pieder 40 dažādi pasaules rekordi.

Savicks 2009. un 2010. gadā uzvarējis The World’s Strongest Man (turpmāk tekstā – WSM), un sešas reizes pēc kārtas ir plūcis uzvaras laurus prestižajā Arnold Strongman Classic turnīrā, bet, vai viņam izdosies uzvarēt arī Rīgā, - to varēs redzēt 19. novembrī. Piedalīsies arī šā brīža Spēkavīru čempionu līgas kopvērtējuma līderi Ervīnu Katonu (Ervin Katona) no Serbijas, kas savās mājās nu jau trešo gadu ir nepārspēts spēkavīrs, kurš visos turnīros stabili cīnās par pirmā trijnieka vietām un šā gada WSM iekļuva fināla desmitniekā.

Britu atlēts Lorenss Šalejs (Laurence Shahlaei) pasaulē reprezentē Irānu, pateicoties savai izcelsmei no tēva puses. Šalejs 2009.gadā izcīnija britu stiprākā vīra titulu un šobrīd veiksmīgi startē Čempionu līgā, ieņemot 3.vietu. Arī viņš nu jau trīs gadus ir iekļuvis WSM finālos, labāko rezultātu uzrādot tieši šogad, iegūstot ceturto vietu.

Uz Rīgu no Beļģijas brauks arī 2009.-2011. gada stiprākais beļģu vīrs Džimijs Laurejs (Jimmy Laureys), kas šobrīd ieņem 6. vietu Čempionu līgā. Vistālāko ceļu uz Rīgu mēros kanādietis Žans Fransuā Karons (Jean Francois Caron), kurš ir 2011. gada stiprākais Kanādas vīrs un WSM 2011 tika gan finālā, gan tikko Kanādas SCL zaudēja tikai Savickam. Būs arī igauņu un ukraiņu stiprākie vīri Rauno Heinla un Konstantīns Iļjins. Abiem ir WSM pieredze un labi rezultāti šā gada Čempionu līgā.

Ar šāda kalibra spēkavīriem cīnīsies mūsu atlēti – vispirms jau ogrēnietis Agris Kazeļņiks, kas 2010.gada Strongman Champions League superfinālā ieguva godpilno 2. vietu un ar labiem panākumiem šobrīd startē pasaulē, kā arī ventspilnieks Mareks Leitis, kurš šogad Latvijas spēkavīru čempionātā ieguva bronzas medaļu.

Pirmo reizi šādā sabiedrībā izies Latvijas jaunais un perspektīvais atlēts Didzis Zariņš, kurš šogad uzrādīja ļoti labus rezultātus Latvijas čempionātā un noteikti cīnīsies par katru punktu šajā turnīrā. Startēs arī Nīderlandes pārstāvis Alekss Moonens (Alex Moonen), kurš 2009. g. bija otrais stiprākais Nīderlandes vīrs un 2010., 2011. gadā trešais stiprākais savās mājās.

Skatītāju rindās noteikti būs arī citi latviešu atlēti, ko varēs satikt klātienē un kopīgi nofotografēties pēc sacensībām. Pasākumu vadīs populārais TV šovu vadītājs Armands Simsons, atlētus intervēs un par viņu noskaņojumu rūpēsies pats pasākuma līdzautors Bergmanis.

Pasākumā būs karsējmeitenes, gaismas un mūzika. Īpašu programmu visu sacensību dienu garumā ir sagatavojusi populārā latviešu bungu un dūdu grupa ''Auļi''. Būs skatītāju konkursi, plānotās četras stundas ''Arēnā Rīga'' paies nemanot, kā rezultātā uzzināsim, uz kurieni aizceļos pirmais Raimonda Bergmaņa kauss spēkavīriem.

Biļetes var iegādāties visās ''Biļešu servisa'' kasēs un www.bilesuserviss.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu