Vasaras noslēpumi, rūpējoties par ādu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Izbaudot siltos saules starus, mēs arvien biežāk aizdomājamies par ilgi gaidīto vasaru. Tieši vasarā mēs plānojam vispatīkamākos braucienus un jaunas tikšanās. Lai vasarā būtu neatvairāma, jau tagad vajag aizdomāties par to, kā sagatavot ādu karstajai atpūtas sezonai.

Daudzām no mums vasara ir mīļākais gadalaiks. Bet tikai ne mūsu ādai! Paaugstināta saules aktivitāte, augsta temperatūra un sauss gaiss mūsu ādai ir īsts pārbaudījums. Vasaras periodā saasinās problēmas ar taukainu un kombinētu ādu, parādās paaugstināta pigmentācija un paātrinās novecošanas procesi. Tomēr rūpīga kopšana un pareiza vasaras kosmētikas izvēle palīdzēs patiesām lēdijām saglabāt skaistumu un vasarā starot spožāk par sauli.

Galvenie uzdevumi, rūpējoties par ādu vasarā – rūpīga attīrīšana, mitrināšana un aizsardzība. Āda cieš no sausa vēja, putekļiem un pilsētas smoga, tāpēc ir ļoti svarīgi divas reizes dienā notīrīt sakrājušos netīrumus. Šim mērķim labāk izmantot PH neitrālus līdzekļus un vieglas ūdens emulsijas. Taukainas un kombinētas ādas īpašniecēm jāpievērš uzmanība vēl arī mitrinošajām salvetēm ar antibakteriālām sastāvdaļām. Silts laiks ievērojami aktivizē tauku dziedzeru darbību, kas nozīmē, ka šādus “kaprīzus” ādas tipus jātīra biežāk. Pāris reizes nedēļā var izmantot maskas , kas gatavotas uz baltā vai zilā māla bāzes. Ja jūsu āda pieder pie sausā vai normālā tipa, laiku pa laikam palutiniet to ar maigu sejas skrubi.

Nākamais svarīgais moments – mitrināšana. Biežās laika apstākļu maiņas rezultātā tiek zaudēts mitrums, kas ir īsts dzīvības eliksīrs. Tāpēc pavasara – vasaras periodā noteikti vajag atjaunot šo balansu. Turklāt ne vien no ārpuses, bet arī no iekšpuses. Labākais veids, kā to izdarīt – lietot vairāk šķidruma. Minerālūdens, sula vai tēja lieliski remdē slāpes un dod organismam nepieciešamo šķidruma daudzumu. Bet nevajag aizmirst arī par mitrinošiem krēmiem, emulsijām un izsmidzināmiem līdzekļiem. Pavasarī un vasarā vēlams kosmētikas maciņā līdzi nēsāt ne vien ikdienas mitrinošo līdzekli, bet arī termālā ūdens flakoniņu. Ticiet, karstā dienā āda būs jums pateicīga par šādu “dušu”. Mēdz gadīties, ka ar parastu mitrināšanu ir par maz, un āda tāpat izskatās blāva un nedzīva. Šādā gadījumā palīdzēt var vitaminizēti krēmi vai līdzekļi ar aktīvo skābekli.

Tāpat vasarā rūpes par ādu nav iedomājamas bez aktīvas aizsardzības. Siltās dienās āai uzbrūk nieiedomājams daudzums dažādu faktoru, kas spēj aktivizēt novecošanas procesus. Īpaša uzmanība jāpievērš aizsardzībai pret saules stariem. Neskatoties uz nosauļotas ādas skaistumu, ultravioletie stari nodara ādai nelabojamu kaitējumu. Pat neilgā kontaktā ar šiem stariem ādā atbrīvojas milzīgs daudzums brīvo radikāļu. Tieši tie ir galvenie priekšlaicīgas ādas novecošanās vaininieki. Ar tiem nepieciešams cīnīties kompleksā veidā. Lai pastiprinātu organisma aizsardzību no iekšienes, ēdiet vairāk svaigu dārzeņu un augļu, lietojiet vitamīnus A, C un E – tie ir visspēcīgākie antioksidanti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu