ASV kantri zvaigzne Džeisons Aldīns iekaro «Billboard 200»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV popkantri zvaigzne Džeisons Aldīns (Jason Aldean) nodrošinājis sev otro numur viens panākumu Amerikas «Billboard 200» topā, ziņo «billboard.com».

Aldīna jaunais albums «Old Boots, New Dirt» pirmajā nedēļā pārdots 278 000 kopiju, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati.

Mūsdienās tas ir ļoti labs rādītājs! Šis šogad ir trešais labākais starts pirmajā nedēļā «Billboard 200». Labāk klājies tikai Krisam Mārtinam un viņa grupai «Coldplay» (Ghost Stories (383 000)) un kolēģim no kantri mūzikas Ērikam Čērčam (The Outsiders (288 000)).

Arī iepriekšējais Aldīna albums «Night Train» (2012) iekaroja pirmo vietu, turklāt pirmajā nedēļā tas tika pārdots 409 000 eksemplāru.

Līdz ar to pagājušās nedēļas līderis - cits popkantri mūziķis Bleiks Šeltons (Blake Shelton) noslīdējis uz 6. vietu ar savu aktuālo plati «Bringing Back the Sunshine».

24 gadus vecais īru dziedonis «Hozier» (Andrew Hozier-Byrne) ar savu debijas plati «Hozier» startējis augstajā 2. vietā. Pārdotas 58 000 albumu kopijas. Mūziķim panākumus ir atnesis singls «Take Me To Church».

Amerikāņu aktrise un dziedātāja Bārbra Streizande (Barbra Streisand) turpina veiksmīgi, un arī trešajā nedēļā viņas duetu albums «Partners» saglabājis augsto 3. vietu (49 000). Lieki piebilst, ka Streizande ir panākumiem bagāta aktrise, dziedātāja un dziesmu autore. Viņa ieguvusi divas ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvas par tēlojumu 1968. gada filmā «Funny Girl» («Smieklīgais skuķis») un 1976. gadā iznākušajā «A Star Is Born» («Zvaigzne ir dzimusi»). Viņa apbalvota arī ar astoņām «Grammy», četrām «Emmy» un vienu «Tony» teātra balvu.

88 gadus vecais džeza dziedonis Tonijs Benets (Tony Bennett) ar savu duetu albumu «Cheek to Cheek», kas ieskaņots ar popmūzikas hameleonu Lēdiju Gāgu (Lady Gaga), - numur 4.

Losandželosas saulainā alternatīvā roka apvienība «Weezer» ar mūžīgo pusaudzi Riversu Komo priekšgalā startējusi 5. vietā. Grupas jaunais albums «Everything Will Be Alright In the Endbows» (skat. recenziju) pārdots 34 000 kopiju.

Arī amerikāņu dziedātāja un leģendārās grupas «Fleetwood Mac» dalībniece Stīvija Niksa (Stevie Nicks, 66) mūzikas izdevniecības «Reprise rec.» apgādā laidusi klajā astoto soloalbumu «24 Karat Gold: Songs from the Vault», kas seko 2011. gadā izdotajai platei «In Your Dreams».

Plate pirmajā nedēļā pārdota 33 000 eksemplāru un ierindojusies 7. vietā.

Pieredzējusī r&b dziedātāja Kīša Koula (Keyshia Cole) ar sesto plati «Point of No Return» numur 9.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par aptuveni 7%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu