Atsākas Tuvo Austrumu miera sarunas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vašingtonā šodien gaidāma tiešo miera sarunu sākšanās starp Izraēlu un palestīniešiem. Notikumam pievērsta liela starptautiskā uzmanība, jo tā būs pirmā reize kopš 2008.gada decembrī sāktā kara, kad abas puses sēdīsies pie sarunu galda.

Papildināts ar "Hamas" ziņojumu, no 3.rindkopas

Tikšanās paredzēta starp Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu un palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmudu Abasu. Piedalīsies arī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks un Jordānijas karalis Abdulla Otrais.

Prognozēts, ka viens no strīdīgākajiem jautājumiem abu pušu starpā būs Izraēlas apmetņu būvniecība palestīniešu teritorijās.

"Hamas" sola turpināt pretošanos Izraēlas okupācijai

Izraēlas okupētajās palestīniešu teritorijās pretošanās kustība turpināsies, ceturtdien paziņoja radikālās palestīniešu kustības "Hamas" preses sekretārs Sami Abu Zuhri.

Paziņojums izskan tikai dažas stundas pirms Vašingtonā ieplānoto Izraēlas un palestīniešu miera sarunu atsākšanās.

Pēc Rietumkrasta okupētajās teritorijās 24 stundu laikā īstenotajiem diviem kaujinieku bruņotajiem uzbrukumiem, kuros nogalināti četri izraēliešu kolonisti, palestīniešu pašpārvaldes drošības dienesti arestēja vairākus desmitus vai pat simtus "Hamas" atbalstītāju, tomēr grupējuma preses sekretārs ir pārliecināts - aresti neapstādinās pretošanos Izraēlas okupācijai.

"Pretošanās operācijas turpināsies, un šie soļi neapturēs pretošanās kustības aktivizēšanos, nedz sniegs drošību (Izraēlas) okupācijai," uzsvēra amatpersona. "Pretošanās kustības varonīgās operācijas Rietumkrastā ir pierādījums tam, ka pretošanās turpinās par spīti kustības "Fatah" pašpārvaldes un okupantu sadarbībai drošības jomā," norādīja Sami Abu Zuhri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu