Liec galvā platmali (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Esam radušas, ka cepures paredzētas galvenokārt tam, lai aizsargātu galvu draņķīgos laikapstākļos. Nekā nebija! Modes dizaineri visā pasaulē šajā pavasarī/vasarā iesaka iegādāties izsmalcinātas platmales. Kļūsim sievišķīgākas!

Šajā sezonā joprojām 20. gadsimta 60. gadu stils ir vispārējas uzmanības centrā un savas pozīcijas iekaro vēl elegantāki silueti. Līdzās minimāliem rotājumiem, pelēkai un metāliskai krāsai aizvien pieprasītākas kļūst oriģinālas cepures.

Modes mākslinieks Aleksandrs Makvīns savās kolekcijās piedāvā vairāku veidu cepures, taču viscaur jūtama vienota virzība — retro stils. Cepures ar un bez izšuvumiem, platmales, vīrišķīgas cepures pie uzvalkveidīgiem bikšu kostīmiem, kā arī kleitām. Un arī skaistas, gaisīgas platmales. Kopumā — virzība ir uz romantismu. Vīrišķīgas platmales savās kolekcijās piedāvā arī modes mākslinieks Ralfs Laurens. Visam jābūt vieglam un nedaudz gaisīgam.

Platmale kā Džekijai

Modes mākslinieks Valentīno jaunajās kolekcijās atgriežas 1968. gadā, kad viņš darināja kāzu kleitu Džekijai Kenedijai laulībām ar Onasi. Arī citi modes mākslinieki pārņēmuši jaunās jeb labi pārbaudītās vecās tendences — skaistās platmales, kas ideāli piemērotas pavasarim un karstajām vasaras dienām. Pītās vai auduma platmales piedāvā gan franču modes dizainers Karvens, gan turku modes mākslinieks Huseins Čalajans un Oskars de la Renta, kā arī Krizija.

Trešā tendence, kas iezīmējas šajā pavasarī/vasarā un būs aktuāla arī nākamajā rudenī, — turbāni. Aizsākumi meklējami Miučijas Pradas kolekcijā, kas turbānu un īsu tuniku apvienojumu pasludinājusi par sievišķības simbolu. Turbāni no atlasa spilgtās krāsās ir vasaras apģērba akcents. Arī Kenzo šai sezonā piedāvā interesantas formas turbānus, kas ir labs atsvaidzinājums gan romantiskam, gan lietišķam apģērbam.

Zvaigznes izvēlas vīrišķo stilu

Un ko izvēlas slavenības? Zvaigznes nolēmušas radikāli atšķirties no citām un sekot jaunākajai tendencei, izvēloties vīriešu platmales. Šo stilu izvēlas Keita Mosa, Keira Naitlija, Lindseja Lohana: modele Keita Mosa filca cepurē izskatās eleganta, bet Naitliju varēja satikt "katliņā". Savukārt aktrise un dziedātāja Lindseja Lohana priekšroku devusi pelēka filca cepurei.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu