20.marta filmas "Berimora kino"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien 6. starptautiskajā bērnu filmu festivālā "Berimora kino" kinoteātrī "Rīga" varēs noskatīties Somijas filmu "Pelikāncilvēks" un Norvēģijā tapušo darbu "Olsena junioru banda cirkā". Kinoafiša

Filma "Pelikāncilvēks", kas tiks demonstrēta seansā plkst. 15, tapusi 2004.gadā un stāsta par kādu pelikānu, kurš nolemj izbaudīt cilvēka dzīvi. Putna izskatā viņu redz tikai kāds zēns, desmitgadīgais Emīls, kura kaislīga aizraušanās ir putnu vērošana.

Savukārt pērn tapusī filma "Olsena junioru banda cirkā", kas būs skatāma seansā plkst. 17, stāsta par notikumiem Oslo 20. gadsimta sešdesmito gadu sākumā. Mazais bāreņu nama iemītnieks Egons Olsens atklāj, ka šīs iestādes direktors ar sievu vēlas izjaukt gaidāmo cirka viesošanos. Egons izstrādā plānu, kā kopā ar draugiem izjaukt direktora iecerēto noziegumu.

Kā ziņots, bērnu filmu festivāls "Berimora kino" ilgs visu nedēļu, piedāvājot noskatīties 10 Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Igaunijā un Latvijā tapušas bērnu filmas, kas tiek demonstrētas kinoteātrī "Rīga". Filmas tiek tulkotas latviešu valodā.

Festivālā darbojas bērnu žūrija, kas noteiks labāko filmu un pasniegs festivāla galveno balvu - "Berimora lielo spilvenu", savukārt skatītājiem būs iespēja balsot un noteikt savu iemīļotāko filmu, kas iegūs skatītāju balvu "Berimora mazais spilvens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu