Znaroks: Turnīrs būs laba pārbaude pirms Olimpiādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Oļegs Znaroks, nosaucot pirmos sešpadsmit Krievijas valstsvienības hokejistus Pasaules kausa (PK) izcīņai, uzsvēra, ka turnīrs būs laba pārbaude Krievijas izlasei divus gadus pirms 2018. gada olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā. Viņš pieļauj, ka esošajiem NHL pārstāvjiem varētu pievienoties dalībnieki no KHL čempionāta, taču lēmumu pieņems pēc pasaules čempionāta, kas šogad risināsies Maskavā un Sanktpēterburgā.

«Izvēloties sākotnējo sastāvu, treneru kolektīvs vadījās pēc informācijas, ko ieguva viesošanās laikā Ziemeļamerikā,» Krievijas Hokeja federācijas mājas lapā citēts Znaroks. «Noskatījāmies vairākas spēles un varējām aprunāties ar hokejistiem. Pasaules kauss risināsies uz mazajiem laukumiem, tādēļ izvēlējāmies puišus tikai no NHL čempionāta.

Sarakstā ir arī jaunie spēlētāji, uz kuriem skatāmies no olimpisko spēļu perspektīvas. Ir arī pieredzējuši veterāni.

Visi puiši cits citu pazīst, un NHL spēles stilam adaptēties viņiem nebūs nepieciešams.»

Krievijas valstsvienība sastāvu paziņoja ar preses relīzi, kamēr pārējās komandas rīkos īpašus pasākumus.

Krievijas izlases pirmie 16 hokejisti Pasaules kausam

Vārtsargi: Sergejs Bobrovskis (Kolumbusas «Blue Jackets»), Semjons Varlamovs (Kolorādo «Avalanche») un Andrejs Vasiļevskis (Tampabejas «Lightning»).

Aizsargi: Andrejs Markovs (Monreālas «Canadiens»), Dmitrijs Orlovs (Vašingtonas «Capitals») un Dmitrijs Kuļikovs (Floridas «Panthers»).

Uzbrucēji: Aleksandrs Ovečkins, Jevgeņijs Kuzņecovs (abi Vašingtonas «Capitals»), Artjoms Aņisimovs, Artemijs Panarins (abi Čikāgas «Blackhawks»), Vladimirs Tarasenko (Sentluisas «Blues»), Ņikita Kučerovs, Vladislavs Namestiņikovs (abi Tampabejas «Lightning»), Nikolajs Kuļomins (Ņujorkas «Islanders»), Pāvels Dacjuks (Detroitas «Red Wings») un Jevgeņijs Malkins (Pitsburgas «Penguins»).

«Treneru kolektīvs nolēma nosaukt trīs vārtsargus, lai neatgrieztos pie vārtsargu jautājuma, un trīs aizsargus, bet pārējos šīs pozīcijas hokejistus nosaukt, tuvojoties turnīram. Visi spēlētāji ir NHL pārstāvji, turklāt lielākā daļa ir vadošie spēlētāji savās komandās.

Labas iespējas iekļūt sastāvā ir spēlētājiem arī no KHL čempionāta, bet šis lēmums tiks pieņemts pēc pasaules čempionāta,» skaidro treneris.

Visām komandām pilni sastāvi jāpublisko 1. jūnijā.

«Esam ieinteresēti piedalīties sacensībās, kurās piedalīsies daudzi pasaules labākie hokejisti. Turnīrs mūsu komandai divus gadus pirms Olimpiādes spēlēm kļūs par labu pārbaudi,» teica Znaroks.

Pasaules kausā, kas no 17. septembra līdz 1. oktobrim risināsies Kanādas pilsētā Toronto, piedalīsies arī Kanāda, Čehija, Zviedrija, Somija, ASV Eiropas izlase un Ziemeļamerikas U-23 komanda.

Eiropas izlase spēlēs A grupā kopā ar ASV, Čehiju un Kanādu. Savukārt B grupu veidos Krievijas, Zviedrijas Somijas un Ziemeļamerikas U-23 komanda. Tiks aizvadīts viena apļa turnīrs, no katras grupas pa divām spēcīgākajām komandām iekļūstot pusfinālā. Pasaules kausa ieguvēju noskaidros sērijā līdz divām uzvarām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu