«Raxtu raxti» laiž klajā pirmo dziesmu no šoruden gaidāmā debijas albuma (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Muzikālā apvienība «Raxtu raxti» klausītājiem piedāvā pirmo priekšvēstnesi no šoruden gaidāmā debijas albuma - kompozīciju «Karsta mana jauna dziesma», informē grupas dalībnieks Kārlis Auzāns. Ieraksts ir muzikālās apvienības «Raxtu raxti» jauna, tautiskās noskaņās ieturēta versija par klasisko Imanta Kalniņa dziesmu ar Laimas Līvenas vārdiem.

Dziesmas skanējums un noskaņa precīzi raksturo muzikālās apvienības jaunā albuma saturu - tajā skanēs ne vien Imanta Kalniņa, bet arī pašu «Raxtu raxtu» dalībnieku kompozīcijas un citu komponistu darbi tautas mūzikai pietuvinātos aranžējumos.

Jauno skaņdarbu vēl pirms albuma klajā laišanas iespējams noklausīties tīmekļa vietnē «soundcloud.com».

Debijas albuma izdošanu «Raxtu raxti» šoruden atzīmēs ar plašām koncertaktivitātēm, kuru kulminācija būs Latvijas svētku koncerts 18. novembrī koncertzālē «Rīga».

Lielkoncertā sagaidāmi arī viesi - «Raxtu raxtu» mūziķiem piebiedrosies pazīstamais saksofonists Oskars Petrauskis, kas šoreiz saksofona vietā spēlēs armēņu tautas mūzikas instrumentu duduku, un uzstāsies dūdu un bungu grupa «Auļi».

Muzikālā apvienība «Raxtu raxti» sākotnēji radās kā vairāku grupas «Autobuss debesīs» mūziķu eksperiments, apvienojoties vienā kolektīvā ar pazīstamiem etno mūziķiem. Sākotnēji kolektīva repertuārā bija tikai Imanta Kalniņa kompozīcijas tautas mūzikas skanējumā, bet, laikam ritot, repertuārs kļuvis daudz plašāks.

«Raxtu raxti» jau vairākkārt sevi veiksmīgi apliecinājuši un guvuši nedalītu publikas atbalstu lielos koncertos, piemēram, divkārt piedaloties Imanta Kalniņa mūzikas svētkos «Imantdienās», kā arī Līgo svētku dižkoncertā Madonā un citviet.

Apvienībā «Raxtu raxti» muzicē Marts Kristiāns Kalniņš, Kristīne Kārkle-Puriņa, Kārlis Auzāns, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs. Bieži koncertos kolektīvam piebiedrojas arī citi pieaicināti mūziķi.

Biļetes uz 18.novembrī koncertzālē «Rīga» gaidāmo Latvijas svētku lielkoncertu iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā «www.bilesuparadize.lv».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu