Vainhausas tēvs nopeļ «Oskara» piešķiršanu filmai «Amy»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu dziedātājas Eimijas Vainhausas tēvs Mičs paudis neapmierinātību ar prestižās «Oskara» balvas piešķiršanu režisora Asifa Kapadijas biogrāfiskajai filmai «Amy», vēsta laikraksts «The Guardian». Kā jau ziņots, Kapadijas filma svētdien ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā tika apbalvota kategorijā «Labākā dokumentālā filma».

Mičs Vainhauss nopēlis Kapadiju, kurš viņa meitu esot attēlojis «negatīvā, ļaunā un maldinošā» gaismā. «Mēs to labosim,» viņš teica, liekot noprast, ka gatavo jaunu dokumentālo filmu par dziedātāju.

Vainhauss tvīto, ka Kapadiju esot vadījušas savtīgas intereses. «Eimija nedabūs «Oskaru», tas tiks piešķirts tikai Asifam Kapadijam,» viņš raksta. «Tāds nu ir Asifs. Viņš visus ir apmuļķojis.»

Vainhauss ir filmas pretinieks kopš tās pirmizrādes Kannu kinofestivālā pagājušajā gadā. Vainhausas ģimene toreiz paziņoja, ka filmā esot izteiktas «maldinošas» un «nepatiesas» apsūdzības dziedātājas radiniekiem un sadarbības partneriem.

Asifs Kapadija (Asif Kapadia) ar "Oskaru" par biogrāfisko filmu "Amy"
Asifs Kapadija (Asif Kapadia) ar "Oskaru" par biogrāfisko filmu "Amy" Foto: REUTERS/Scanpix

Pagājušā gada jūlijā medijos izskanēja ziņas, ka dziedātājas tēvs un bijušais līgavainis Redžs Treviss uzņemšot jaunu dokumentālo filmu.

«Mēs vēlamies paveikt ko pozitīvu. Eimijas dzīvē bija tik daudz labu lietu, kas filmā bija izlaistas. Asifam Kapadijam bija lieliska iespēja, taču viņš to nepieņēma,» tolaik sacīja Vainhauss. «Tagad paklausīsimies ko jaunu par Eimiju.»

Vainhausa nomira 2011. gadā no saindēšanās ar alkoholu. Viņa bija 27 gadus veca.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu