Rautakallio: Man ir nepieciešams cirvis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio pēc ceturtdien piedzīvotā zaudējuma 2:3 pēcspēles metienos izbraukumā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienībai izteica neapmierinātību ar dažu spēlētāju attieksmi. Viņš norādīja, ka nepieciešams cirvis, lai kaut ko iesistu tiem galvā.

"Domāju, ka nekad nepiedzīvošu brīdi, kad preses konference Krievijā pēc hokeja spēlēs notiks somu valodā. Ja runājam nopietni, tad latvieši ir ļoti spītīgi ļaudis. Man ir nepieciešams cirvis, lai viņiem kaut ko iesistu prātā,'' izdevumā "Sport-Express'' citēts Rautakallio.

Jāievēro spēles disciplīna visu spēli

''Ir jāsaprot: ja tu labi spēlē divus periodus, ar to nepietiek, lai uzvarētu spēlē, to jāturpina darīt arī trešajā trešdaļā,'' viņš sacīja. "Torpedo" labu sniegumu rādīja pēdējās 20 minūtēs. Mūsu vārtsargs darīja savu darāmo, taču es nevaru to pašu teikt par visiem hokejistiem.''

Pēcspēles metieni nav loterija, domā treneris. ''Bullīši nav veiksmes elements, kā daži domā. To nosaka talants. "Torpedo" atradās spēlētājs, kurš savai komandai nopelnīja par punktu vairāk.''

''Esmu apmierināts ar to, kā mana komanda spēlēja pirmajos divos periodos. Mēs gandrīz ieguvām trīs punktus, taču nespējām tos iegūt savā īpašumā,'' skaidro somu speciālists.

Rautakallio uzskata, ka spēle bijusi neraksturīga Krievijas hokejam, taču līdzjutējiem skatāma.

Slavēts tiek Elisons

''Divus periodus mēs bijām zem spiediena. Otrajā pārtraukumā atradām īsto enerģiju, ar kuru spējām doties uz ledus. Augstākais punkts bija, kad guvām vārtus, nomainot laukuma spēlētāju pret vārtsargu,'' sacīja ''Torpedo'' galvenais treneris Kari Jalonens, kurš ir soms.

Viņš paslavēja arī kādreizējo Rīgas "Dinamo" spēlētāju Metu Elisonu, kas realizēja izšķirīgo pēcspēles metienu.

Četru spēļu izbraukuma sēriju "Dinamo" noslēgs sestdien, kad tiksies ar Ņižņekamskas ''Ņeftehimik''. Pēc tam sekos sešas spēles pēc kārtas savā laukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu