Robija Viljamsa cīņa ar "dēmoniem" (21)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Robijs Viljamss jau divas reizes — 1997. un 2001. gadā — ir ārstējies no narkotiku un alkohola atkarības. Šoreiz britu superzvaigzne cenšas atbrīvoties no tablešu atkarības. Vai viņam tas izdosies?

Vai sabiedrība spēj savos elkos saklausīt palīgā saucienus? Par nelaimi, tikai tad, kad jau ir par vēlu. Britnijas Spīrsas dvēseles palīgā sauciens izpaudās kā matu noskūšana, bet Robijs Viljamss savu sāpi pauž mūzikā. Pērn dienas gaismu ieraudzīja Viljamsa albums "Rudebox". Par ko tad īsti ir šis albums? Vai esat ieklausījušies dziesmas "Good Doctor" vārdos? Popzvaigzne dzied par savu atkarību no tabletēm. Tās viņam palīdz novērst depresiju un pārdzīvot dienu.

Dzīve pēc trīsdesmit viena...

Kas īsti ir noticis ar Robiju? Vēl pirms gada (mēnesi pirms 32. dzimšanas dienas) viņš apgalvoja, ka ir viens no laimīgākajiem cilvēkiem pasaulē. Pagājušā gada janvārī Viljamss sacīja: "Es savā 31 gadā jūtos tik neizsakāmi labi. Vai es nevarētu mūžīgi palikt 31 gadu vecs? Es negribētu, ka dzīve, kāda tā man ir pašlaik, kaut kad beigtos. Es domāju, ka man vajadzētu būt nolādētam idiotam, ja es apgalvotu, ka vēlos citu dzīvi. Es negribu būt ne futbolists, ne ārsts, ne arī cits mākslinieks. Es gribu būt tikai es pats... Presē taču var atrast dažādus sarakstus par pasaules bagātākajiem cilvēkiem. Ja būtu tāds saraksts par pasaules laimīgākajiem cilvēkiem, tad es noteikti būtu vismaz pirmajā simtniekā."

Bija jāpaiet tikai gadam, lai viss mainītos. 33. dzimšanas dienā Robijs tika nogādāts klīnikā "Meadows". Par mūziķa stāvokli ne pa jokam bija nobažījušies gan viņa draugi, gan tuvinieki, jo pēdējā laikā Robijs bija devis drūmus mājienus par pašnāvību. Kā ziņoja izdevums "The Sun", Viljamss aizvien biežāk salīdzinājis sevi ar bijušo rokenrola grupas "The Who" basģitāristu Keitu Mūnu, kas 1978. gadā nomira, pārdozējis narkotikas. Kā zināms, Mūns dzīvoja trīs lietu dēļ — futbola, alkohola un sieviešu.

Neuzvaramie dēmoni

Tikai tagad ir kļuvis zināms, kā Robijs Viljamss pamazām izpostījis un sadedzinājis savu organismu un no kāda apburtā loka viņam būs jāizraujas, lai atkal būtu "ierindā". Katru dienu paralēli dažādiem antidepresantiem, tostarp "Seroxat", Viljamss izdzēris 36 tasītes dubultā espresso, 20 bundžiņu "Red Bull" enerģētiskā dzēriena un izsmēķējis 60 cigarešu ("Silk Cut"). Mediķi apgalvo, ka pēc šāda "kokteiļa" var "eksplodēt" asinsvadi. "Pārmērīgais cigarešu patēriņš sašaurina artērijas. Paaugstināts asinsspiediens šādā situācijā var būt dzīvībai bīstams, un tieši tāda ir kofeīna un taurīna iedarbība. Dzēriens "Red Bull" satur 1 gramu taurīna. Cilvēka organismā drīkstētu būt 70 gramu. Enerģētiskā dzēriena pārdozēšana atstāj iespaidu uz aknām un žulti, iznīcina organismu. Notiek nepārtraukta organisma uzlādēšana un izlādēšana. Nikotīns nomierina, kofeīns un taurīns uzbudina," stāsta vācu asinsvadu speciālists Manfrēds Niliuss.

Satraucošs ir bijis arī Viljamsa dienas režīms. Gultā viņš nekad nav licies ātrāk par četriem pieciem no rīta. Tā kā dienas lielāko daļu viņš pavadījis snauduļojot, istaba bijusi vienmēr aptumšota un aizkari aizvilkti.

Māte nevar palīdzēt dēlam

Robija Viljamsa māte Jana ir no narkotikām atkarīgo pacientu konsultante Londonā un tādēļ ļoti labi zina, kas dēlam pašlaik ir jāpārcieš, lai atgrieztos normālā dzīvē. Viņa atzīst, ka labprāt apmeklētu savu dēlu klīnikā Amerikā, taču pagaidām tas vēl ir pāragri, jo vispirms viņam pašam ir jāatrod ceļš uz sevi. Viņa ir neizsakāmi priecīga, ka Robijs ir piekritis ārstēties. "Tā man ir lielākā dāvana," apgalvo Jana.

Ārstniecības iestādē "The Meadows" popzvaigzne nebauda nekādas privilēģijas — attieksme tur pret visiem pacientiem ir pilnīgi vienāda. Terapijas kurss ietver gan nodarbības grupā, gan kopīgas peldes un citus pasākumus. Pacientiem ir liegts jelkāds kontakts ar ārpasauli. Viņam jāatsakās no alkohola, cigaretēm, cukura, kofeīna, arī no televizora, mobilā telefona un laikrakstiem. "Daudzas programmas ārstē tikai simptomus. Taču mūsu personāls pamana uzvedības modeļus, kas atkārtojas un kas noved pie pašiznīcināšanās. Katram pacientam tiek noteikts mērķtiecīgs ārstēšanās plāns," rakstīts klīnikas mājaslapā. Lai pacientiem bez televizora un laikrakstiem nebūtu garlaicīgi, viņu terapijas programma paredz mākslas terapiju, spirituālu konsultāciju, uztura ieteikumus, jogu un akupunktūru. 30 dienu ārstēšanās programma klīnikā "The Meadows" izmaksā 30 000 eiro.

Kā veidosies Viljamsa karjera?

Dziedātāja fani ir norūpējušies ne tikai par viņa veselību, bet arī karjeru. Kā zināms, Robijs Viljamss ļoti pārdzīvo sava jaunākā albuma neveiksmi. Ietekmīgā mūzikas žurnāla "New Musical Express" (NME) balvu pasniegšanas ceremonijā Londonā tika cita starpā noteikti arī sliktākie albumi. Par tādu tika atzīts Robija Viljamsa "Rudebox", kas ir septītais mūziķa albums. Tas ir tapis, sadarbojoties ar Madonnas producentu Viljamu Orbitu un grupu "Pet Shop Boys".

Taču vēl sāpīgāks sitiens par paša albuma neveiksmi ir grupas "Take That" panākumiem bagātā atgriešanās mūzikas pasaulē. Tā ir grupa, kurā sākās 16 gadu vecā jaunekļa Robija spožā karjera. "Take That" ātri kļuva par vienu no komerciāli veiksmīgākajām britu popgrupām. Taču pēc piecu gadu sadarbības Robijs Viljamss paziņoja, ka turpmāk veidos solokarjeru.

Grupa "Take That" apvienojās pagājušajā gadā, desmit gadus pēc izjukšanas, un viņu dziesma "Beautiful World", kas kļuva par hitu, ir kā izsmiekls narkotiku, alkohola un tablešu purvā iestigušajam Viljamsam.

***

Šovbiznesa spožākā zvaigzne

Roberts Pīters Viljamss (dzimis 1974. gada 13. februārī) vislielākos panākumus guva kā solomākslinieks. Kopš 1995. gada viņš ir viens no komerciāli veiksmīgākajiem britu mūziķiem — visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 47 miljoni albumu un 15 miljoni singlu. Neviens cits dziedātājs (izņemot Elvisu Presliju) mūzikas vēsturē nav izcēlies ar tik daudziem hitiem un albumiem. Eltons Džons nesen nodēvēja Robiju par šā brīža vadošo zvaigzni pasaules šovbiznesā. 2006. gadā Viljamss sasniedzis pasaules koncertu rekordu — vienā dienā pārdoti 1,5 miljoni biļešu uz viņa koncertturnejas dzīvajiem šoviem.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu