Apmēram 20 cilvēku protestē pret mūzikla «Cukurs. Herberts Cukurs» uzvešanu Rīgā (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apmēram 20 cilvēku šopēcpusdien iepretim Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkai protestēja par šovakar koncertzālē «Rīga» gaidāmo mūzikla «Cukurs. Herberts Cukurs» izrādi.

Kā pastāstīja protesta rīkotāji - Latvijas Sociālistiskās partijas pārstāvji - viņi šeit ir ieradušies paust savu viedokli pret Herberta Cukura popularizēšanu.

«Mēs viņu uzskatām par kara noziedznieku,» pauda vairāki akcijas dalībnieki, sakot, ka «ar šo mūziklu autors gribēja izraisīt diskusiju sabiedrībā, un mūsu viedoklis ir šāds».

Kā novēroja aģentūra LETA, ap plkst.17 Latvijas Sociālistiskās partijas rīkotā protesta dalībnieki jau sāka izklīst.

Savukārt plkst.18.30 ir gaidāms nākamais protests, kuru rīko tā dēvētie antifašisti.

Jau ziņots, ka par mūzikla iestudēšanu neapmierinātību paudis Simona Vīzentāla centra Jeruzalemes nodaļas direktors Efraims Zurofs, jo Cukurs, pēc Zurofa teiktā, Otrā pasaules kara laikā esot piedalījies ebreju civiliedzīvotāju nogalināšanā. Savukārt Ventspils Krievu biedrība vērsusies pie Drošības policijas vadītāja Jāņa Reinika, Ventspils pilsētas domes izpilddirektora Alda Ābeles, Ventspils pilsētas pašvaldības policijas priekšnieka Jāņa Arāja, kā arī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka Normunda Grūbja ar lūgumu aizliegt mūzikla «Cukurs. Herberts Cukurs» pirmizrādi Ventspilī.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu