Noslēgusies ilggadējā "SXSW" konference Ostinā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien noslēgusies ilggadējā "SXSW" konference Ostinā, Teksasā, kas ir viens no vērienīgākajiem mūzikas industrijas pasākumiem pasaulē.

Trīs dienu laikā visā pilsētā notika vairāk nekā tūkstoš koncertu, diskusijās un lekcijās uzstājās pazīstami mūziķi. Viens no lektoriem bija kādreizējais Talking Heads līderis Deivids Bērnss. Runājot par Amerikas ierakstu industrijas asociācijas vēlmi kontrolēt veidus, kādos cilvēki klausās mūziku, viņš to salīdzināja ar sauso likumu. Bērnss arī nosauca Digitālo tiesību pārvaldi par muļķīgu un paredzēja tās drīzu kapitulāciju lejupielāžu priekšā. Deivids Bērnss uzskata, ka kompaktdisks kā formāts izzudīs jau nākamo piecu gadu laikā. Mūziķis izteicies, ka ierakstu kompānijām jāsāk koncentrēties uz "Britnijām", jo patiesi mākslinieki arvien biežāk izvēlēsies nesaistīties ar korporatīvo sistēmu, jo tehnoloģijas atļaus tiem reklamēt un izplatīt savus darbus visā pasaulē caur "YouTube" un "MySpace". Deivids Bērnss atklāja, ka pēdējo gadu pavadījis nebeidzamās pārrunās ar ierakstu kompāniju "Nonesuch".

"Vai tad tā taisa mūziku?" viņš retoriski jautā.

Līdzīgus uzskatus nesen, uzstājoties Lielbritānijas konsulātā Ņujorkā, pauda arī bijušais The Sex Pistols menedžeris Malkoms Maklarens. Viņš pareģoja, ka ierakstu kompānijas drīz izzudīs pavisam. Deivids Bērnss, runājot "SXSW" konferencē, nebija tik kategorisks, bet ir pārliecināts, ka ierakstu kompānijām ir ar steigu jāmainās un jāmācās līdzāspastāvēšana citiem mūzikas izplatīšanas veidiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu