Ventspilī notiks vairāki Jāņu ielīgošanas pasākumi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspilī šīs nedēļas nogalē notiks vairāki Jāņu ielīgošanas pasākumi, informēja Ventspils Kultūras centrā.

Ceturtdien, 18.jūnijā, plkst.19 teātra namā "Jūras vārti" vasaras saulgriežus ielīgos Liepājas teātra aktieri ar muzikālo uzvedumu "Uzmanību, filmējam!". Liepājas teātra dziedošie un dejojošie aktieri koncertā uzstāsies ar iemīļotākajām un populārākajām dziesmām no Rīgas kinostudijas filmām. Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa un Mārtiņa Brauna dziesmas dziedās Sigita Jevgļevska, Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Marģers Eglinskis, Edgars Pujāts, Anda Albuže, Armands Kaušelis, Ivars Krastiņš, Jūlija Ļaha, Anita Kvāla, Ingus Kniploks, Maija Romaško un mūziķi Normunda Kalniņa vadībā.

Piektdien, 19.jūnijā, plkst.16 Dzirnavu laukumā ikviens līgotājs būs gaidīts ar ziedu vainagiem un jāņuzālēm pasākumā "Zāļu dienas ielīgošana". Ar Zāļu dienas tradīcijām un ticējumiem iepazīstinās folkloras kopas "Laipa", "Rotaļnieks", "Vēlava", "Senču putekļi" un "Kāndla". Apdziedāšanās dziesmas dziedās "Suitu sievas" no Alsungas, "Nārbuļi" no Kuldīgas un "Pūnika" no Popes. Jautrus deju soļus rādīs Ventspils "Danču kluba" dalībnieki.

Svētdien, 21.jūnijā, plkst. 12 Bērnu pilsētiņā un plkst. 15 bērnu parkā "Fantāzija" uz Jāņu dienas ielīgošanas jautrībām "Jāņa diena, Jāņa diena, kā mēs tevi sagaidīsim?" aicināti mazie un lielie ventspilnieki. Kopā ar saimniecēm Trīni un Minni varēs dziedāt Jāņu dziesmas, iet rotaļās un piedalīties Jāņubērnu dejās. Tāpat varēs piedalīties Trīnes Jāņu nakts zīlēšanas un buršanas izdarībās, ielūkoties saimnieces Minnes senajā recepšu grāmatā, lai zinātu, kā sasiet sieru, izcept visgaršīgākos pīrāgus un pagatavot kvasa dzērienu.

Varēs uzzināt, kurām jāņuzālēm piemīt burvības spēks un kāpēc tās jāiepin vainagos, kāpēc Jāņiem jādāvina ozolu vainagi un kas ir mājas apmeijošana, kāpēc jākurina jāņuguns un kādi ticējumi saistās ar Jāņu nakts rasu pirms saules lēkta. Pēcpusdienu vadīs Valmieras kultūras pasākumu vadītājas Līga Stebere un Ineta Vanaga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu