«Jaunais laiks» turpināšot vadīt domi (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partija "Jaunais laiks" (JL) turpinās vadīt Rīgas domes koalīciju, kaut arī tās ministri aizgājuši no valdības un parlamentārieši nokļuvuši opozīcijā Saeimā.

Rīgas mērs Aivars Aksenoks (JL) uzskata, ka šobrīd esošā koalīcija Rīgas domē ir vienīgā iespējamā, ko var izveidot labējie spēki, tāpēc tai jāturpina strādāt. A. Aksenoks kontrolējot situāciju pašvaldībā, un koalīcijas vadīšana dod iespēju īstenot galvaspilsētā JL politiku. Koalīcijas partneri līdz šim nekādas pretenzijas nav izteikuši, RB informē domes priekšsēdētāja preses sekretāre Laila Spaliņa.

JL Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks apstiprina RB, ka koalīcija turpinās darbu līdzšinējā sastāvā. "Saeimā mierīgi varēja iztikt bez Latvijas Pirmās partijas (LPP), domē tas nav iespējams. Līdz ar to nekas nemainīsies," viņš piebilst.

Arī LPP frakcijas priekšsēdētājs Jānis Zaržeckis RB saka, ka šobrīd nav nekādu pazīmju par izmaiņām domē: "Ja "Jaunais laiks" pats neaizies, tad viss paliks spēkā. Arī valdībā nekas nemainītos, ja viņi neaizietu. Tā ir viņu darīšana."

Jau ziņots, ka JL vadība pēc ilgām nesaskaņām ar partneri valdībā - LPP - izteica Ministru prezidentam Aivaram Kalvītim (Tautas partija) ultimātu, paziņojot, ka nestrādās vienā valdībā ar LPP. Pēc tam kad premjers atteicās izpildīt šo prasību, no valdības aizgāja seši JL ministri. A. Kalvītim vajadzēja tikai vienu dienu, lai vienotos ar koalīcijas partneriem par jaunu amatu sadalījumu un sasauktu ārkārtas Saeimas sēdi ministru apstiprināšanai. 46 deputātiem balsojot par un 34 – pret, Saeima izteica uzticību septiņiem jauniem ministriem. Septītais bija satiksmes ministrs Krišjānis Peters (LPP), kurš nomainīja demisionējušo partijas biedru Aināru Šleseru.

***

FAKTI

Izmaiņas valdībā pēc JL ministru aiziešanas

Amats; Bijušais ministrs; Jaunais ministrs

Aizsardzības ministrs - Linda Mūrniece (JL) - Atis Slakteris (TP)

Ekonomikas ministrs - Krišjānis Kariņš (JL) - Aigars Štokenbergs (TP)

Tieslietu ministrs - Solvita Āboltiņa (JL) - Guntars Grīnvalds (LPP)

Izglītības un zinātnes ministrs - Ina Druviete (JL) - Baiba Rivža (ZZS)

Īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās - Jānis Reirs (JL) - Ina Gudele, līdzšinējā sekretariāta vadītāja, nedarbojas nevienā partijā.

Īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās - Ainars Latkovskis (JL) - Karina Pētersone ("Latvijas ceļš")

Satiksmes ministrs - Ainārs Šlesers (LPP) - Krišjānis Peters (LPP)

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu