Foto: Edvards Snoudens bauda mākslu Maskavas teātrī (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais ASV specdienestu darbinieks Edvards Snoudens, kurš pēc slepenas informācijas nopludināšanas patvērumu radis Krievijā, šajā valstī, šķiet, iedzīvojies un nododas mākslas baudīšanai.

Snoudens Krievijā līdz šim dzīvojis ļoti pieticīgi un sabiedrībā teju neparādās. Neskatoties uz mediju milzīgo interesi, foto ar viņa parādīšanos ir retums.

Taču, pēc visa spriežot, Snoudens Krievijā pamazām iedzīvojas. Aģentūras «Ria Novosti» žurnālisti uzņēmuši foto, kurā Snoudens redzams pirms izrādes kādā no Maskavas teātriem.

Sieviete, ar kuru Snoudens sarunājas, ir viņa draudzene Lindsija Milsa, kura Krievijā apciemot draugu ieradusies ar tūristu vīzu.

Snoudena advokāti paziņojuši, ka gatavi vajadzības gadījumā lūgt patvērumu Krievijā arī Milsai.

Edvards Snoudens šonedēļ paziņoja, ka joprojām nav saņēmis no ASV varas iestādēm garantijas tiesas procesa caurskatāmībai, ja viņš dzimtajā valstī atgrieztos. Viņš arī publiski pauda ironiju par to, ka palīdzīgu roku viņam sniegusi tieši Ķīna un Krievija, kuras starptautiskajā sabiedrībā netiek uzskatītas par priekšzīmīgām cilvēktiesību ievērotājām.

Snoudens apliecināja, ka Krievijai bija jākļūst par tranzītvalsti viņa ceļā uz Latīņameriku, tomēr šo plānu īstenot viņš nepaguva.

Jāatgādina, ka 2013. gada jūnijā Snoudens laikrakstiem «The Guardian» un «The Washington Post» nodeva slepenu, ASV specdienestus kompromitējošu informāciju, kas atklāja iepriekš neapjaustu cilvēku novērošanas apmēru Amerikā un citās pasaules valstīs. Atklājās, ka tiek izspiegotas ne vien privātpersonas, bet tikusi novērota arī citu valstu augstu amatpersonu komunikācija.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu