Eksperiments: Ford Focus ar defektu. 1. daļa (34)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pirms kāda laika diezgan lielu lasītāju atsaucību guva Auto ziņu veiktais eksperiments, kurā tika noskaidrotas speciāli radīta defekta ārstēšanas metodes trīs dažādos servisos. Ņemot vērā iepriekšējā sižeta panākumus, tapis jauns, līdzīgs eksperiments.

Šoreiz trusīša lomā ir trīs gadus vecs Ford Focus ar gandrīz 100 tūkstošu kilometru nobraukumu, dažiem īstiem defektiem un vienu speciāli radītu, kurš tad arī eksperimentā iesaistītajiem servisa uzņēmumiem (pareizāk sacīt - servisa meistariem) ir pēc iespējas ātrāk jāatklāj un par iespējami zemu samaksu jānovērš.

Eksperimenta Ford Focus ir arī sabojājies priekšējais labās puses amortizators, kurā radusies eļļas noplūde un tas zaudējis savu efektivitāti vairāk nekā par pusi. Tāpat fokusam ir eļļas noplūde ātrumkārbā, kuras dēļ būtu nepieciešams mainīt ātrumkārbas blīvslēgu.

Nav šaubu, ka eksperimentā iesaistīto servisu meistariem nesagādās grūtības eļļas noplūdes pamanīšana, bet vai viņi spēs tikt galā ar uzdevumu atrast sabojātu degvielas tvertnes ventilācijas sistēmas ventili, kurš paslēpts dziļi motora telpā? Un vai viņiem izdosies atklāt, kādēļ nedarbojas gaisa kondicionēšanas sistēma un kādēļ, grozot stūri, lēkā motora apgriezieni?

Vispirms speciāli sagatavotais Ford Focus tiek nodots markas oficiālā dīlera Baltic Motors meistaru rokās un, kas no tā sanāk, ir redzams VIDEO.

Starp citu, šajā raidījumā apkopoti tikai pirmās eksperimenta daļas rezultāti, bet par to, kā dzelteni zaļajam fokusam veiksies kādā privātā servisā pie kāda Latvijā labi zināma autorallija pilota, varēsit uzzināt nākamā Auto ziņu raidījumā.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu