"Middlesbrough" neticamā izglābšanās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Vakar tika noskaidroti pusfinālisti arī UEFA kausā. Šo spēļu skatītājiem kārtējo reizi nenācās vilties, jo vairāki ceturtdaļfināla mači izvērtās ļoti dramatiski un atkal visus pārsteidza Anglijas "Middlesbrough", kas spēja atspēlēties pat no 0:3.

Divu spēļu summā viņi ar 4:3 pieveica Šveices "Basel" un pusfinālā tiksies ar Bukarestes "Steaua", kas, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem, pārspēja citu šīs pilsētas klubu "Rapid". Otro pusfināla pāri veidos Spānijas "Sevilla", kas ar 5:2 izrādījās pārāki par Sanktpēterburgas "Zenit" un Vācijas "Schalke 04", kuri pēc divām spēlēm pieveica Bulgārijas "Levski" ar 4:2.

Tomēr visdramatiskākais ceturtdaļfināla mačs notika Anglijā, kur vietējā "Middlesbrough" tikās ar Šveices "Basel". Šveicieši Lielbritānijā ieradās ar 2:0 kabatā, un atlika vien tāds sīkums kā nokārtot formalitātes. Vēl papildus tam "Boro" savā zārkā saņēma vēl vienu naglu no brazīlieša Eduardo, kas spēles 23. minūtē divu spēļu summā nodrošina pārliecinošo 3:0.

Pēc desmit minūtēm austrālietis Marks Viduka ar spēcīgu sitienu no soda laukuma panāk neizšķirtu, taču daļa līdzjutēju jau puslaika pārtraukumā atstāj "Riverside" stadionu, jo vairs netic, ka viņu elki spēs gūt vēl trīs vārtus.

Un paši vien vainīgi, jo otrajā puslaikā laukumā iznāk pavisam cita "Middlesbrough". Vispirms 57. minūtē tas pats Viduka, saņēmis lielisku piespēli no nigērieša Jakubu Ajegbeni, raida bumbu vārtu tīklā – 2:1.

Palīdzīgu roku 73. minūtē angļiem sniedz arī "Basel" zviedrs Daniels Majastrovičs, kurš saņem otro dzelteno kartīti mačā un atstāj savu komandu mazākumā. Pēc sešām minūtēm holandietis Džimijs Floids Haselbainks ar lielisku sitienu vārtu augšējā stūrī no soda laukuma robežas panāk 3:1!

"Boro" ir vajadzīgi vēl vieni vārti!

90. minūte, brazīlietis Fabio Rokembaks izdara lielisku tālsitienu, kuru atvaira "Basel" vārtsargs Paskāls Zūberbūlers, taču pie bumbas piesteidz itālis Masimo Makarone un no šaura leņķa ieraida to vārtos – 4:1!!!

"Middlesbrough" ir paveikuši neticamo – klubs, kurš Anglijas premjerlīgā atrodas necilajā 14. vietā, var gatavoties pusfināla spēlei ar "Steaua"!

"Basel" futbolisti nespēj noticēt. UEFA kausa turnīrs viņiem ir beidzies.
"Basel" futbolisti nespēj noticēt. UEFA kausa turnīrs viņiem ir beidzies. Foto: EPA/AFI

Abu Rumānijas komandu "Rapid" un "Steaua" pirmā spēle neslēdzās neizšķirti 1:1. Toreiz spēle notika "Rapid" mājvietā - "Giulesti" stadionā, taču viņu pretiniekus par viesiem varēja saukt visai nosacīti, jo abi klubi nāk no vienas pilsētas - Bukarestes.

Tomēr izrādījās, ka pāra uzvarētājs tiks noteikts tieši pēc izbraukumā gūto vārtu skaita, jo "Steaua" savā "Lia Manoliu" stadionā prata nosargāt bezvārtu neizšķirtu. Šim Bukarestes klubam pēc divdesmit gadiem ir iespēja atkārtot līdzīgu panākumu, jo 1986. gada UEFA Čempionu kausa finālā viņi pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā uzvarēja slaveno Spānijas "Barcelona".

Cita Spānijas komanda – "Sevilla" iekļūšanu pusfinālā jau praktiski nodrošināja savās mājās, ar 4:1 pārliecinoši uzvarot Sanktpēterburgas "Zenit".

Divus vārtus uzvarētāju labā guva argentīnietis Haviers Saviola, bet krievi atbildēja ar divām sarkanajām kartiņām, kuras saņēma norvēģis Eriks Hagens un Andrejs Aršavins. Atbildes mačs notika Sanktpēterburgā, un spāņi tajā bija spiesti samierināties tikai ar neizšķirtu. Iespējams, viņiem traucēja vairāku līderu (Saviolas, Kanutē) nepiedalīšanās spēlē, taču varbūt uzvaru neļāva izcīnīt dienvidniekiem neierastais laika apstāklis – sniegs.

"Zenit" pat izvirzījās vadībā, kad 50. minūtē precīzi sita korejietis Jongs-Min Hjuns. 62. minūtē laukumā tika uzmainīts spāņu uzbrucējs Kepa Blanko, kurš pēc četrām minūtēm rezultātu izlīdzināja. Pēc vārtu gūšanas nepagāja pat minūte, kad spānis pēc sarkanās kartītes saņemšanas laukumu atstāja... Bet vēl pēc vienas minūtes viņam pievienojās arī horvāts Ivica Križanačs no "Zenit"... Savukārt 73. minūtē "Sevilla" brazīlietis Daniels tā arī nespēja pārspēt Vjačeslavu Malafejevu no 11 metru soda sitiena atzīmes, taču tas netraucēja viņa komandai divu spēļu summā svinēt uzvaru ar 5:2.

Nākamie "Sevilla" pretinieki būs Vācijas "Schalke 04", kas uzvaru izcīnīja, divu spēļu summā pieveicot Bulgārijas Sofijas "Levski". Pirmajā spēlē Sofijā vācieši uzvarēja ar 3:1, un likās, ka savās mājās varēs vienkārši paripināt bumbu un parādīt dažus trikus. Ja spēle nenotiktu Vācijā, tad "Schalke 04" droši vien laukumā sūtītu tuvākos rezervistus, taču, tā kā mačs bija jāaizvada Geizelkirhenē un "Arena AufSchalke" sanākušie komandas fani kaut ko tādu vis nepiedotu, ierindā bija gan Levans Kobiašvilli, gan Kevins Kuranji.

Un labi, ka tā, jo pirmie vadībā izvirzījās bulgāri, pateicoties Emila Angelova sitienam 24. minūtē, un divu spēļu summā rezultātu samazināja līdz 2:3. Lai tiktu tālāk, "Levski" bija jāgūst divi vārti, un tas izskatījās kā labs sākums. Tomēr vācieši saņēmās un turpmāko maču aizvadīja ar pilnu atdevi, par ko viņi tika apbalvoti 58. minūtē, kad izcēlās brazīlietis Linkolns, kurš nodrošināja pārākumu divu maču summā ar 4:2.

Pusfināla spēles notiks 20. un 27. aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu