Cīņa ar „mūžīgo sasalumu” guļamistabā (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzi pāri guļamistabā īsti nemaz nesatiekas. Garāmejošs sekss, lai ievilktu ķeksīti savā plānotājā. Lai gan sekss ir viens no svarīgākajiem attiecību stūrakmeņiem, bieži vien pavadot kopā vairākus gadus, vēlme pēc tuvības noplok un tam tiek piešķirta otršķirīga nozīme. Tieši atsaluma dēļ visbiežāk rodas pirmie konflikti, kas nereti noved pie šķiršanās. Ko darīt, lai izvēdinātu guļamistabas rutīnu, pētīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Vai var apnikt sekss, ja mīl? Var. Tam ir pat zinātnisks skaidrojums. „Kad notiek iemīlēšanās, smadzenes izdala iemīlēšanās hormonu - endorfīnu, bet tā produkcija ir divi gadi, pēc šiem diviem gadiem produkcija izsīkst,” stāsta seksologs andrologs Juris Ērenpreiss.

Arī pēc statistikas šķiršanās visbiežāk notiek pēc trīs četru gadu kopdzīves, kad šī hormona ražošana ir izsīkusi. Tad nu paliek iespēja - atrast jaunu mīlas objektu vai čakli piestrādāt pie esošajām attiecībām, izmēžot no guļamistabas vecos, pabalējušos flaneļa naktskreklus un pidžamas.

„Ne vienmēr seksam jābūt guļamistabā vienā un tajā pašā gultā,” saka Ērenpreiss.

Lai divas nomaldījušās, garlaicības māktas sirdis iedegtos jaunā karstā liesmā, jāsāk savā mīlas ligzdiņā ievīt pa jaunam svaigam pavedienam. Ar ko sākt? Seksologs iesaka nedēļas nogalē aizbraukt uz kādu jauku vietu un neaizmirst, ka seksuālā dzīve uzlabojas un aktivizējas atvaļinājumos.

Nevajag baidīties ieviest arī pa kādai pikantai rozīnītei – izmantot visādas palīgmantiņas. Un noteikti neaizmirst arī šķietami maznozīmīgus nieciņus - ziedus, skūpstus un vienkārši mīļus apskāvienus.

„Senajā Austrumu medicīnā bija izteiciens: apmierināta sieviete - apmierināts Visums,” rezumē Ērenpreiss.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu