Kolāts milzīgas reformas LTV Ziņu dienestā neplāno

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, kurš pēc 30 gadu darba nolēmis pamest radio un pieņemt izaicinājumu kļūt par Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāju, Ziņu dienestu plāno stiprināt, aizstāvot esošos darbiniekus, un lielas reformas Ziņu dienestā neplāno.

"Es neplānoju milzīgas reformas," ceturtdien laikraksta "Diena" pielikumā "Izklaid TV" publicētā intervijā saka Kolāts.

"Latvijas TV ir forša komanda. Tikai kopā jālauž priekšstats par Latvijas Televīziju, un mēs to izdarīsim," saka Kolāts.

Viņš norāda, ka būtu jāatspēko neargumentēta televīzijas kritika un LTV jābūt tādai, kuru respektē un ar kuru lepojas. "Galvenais ir panākt, lai LTV viedoklis tiktu respektēts un būtu augsti profesionāls. Tas jau tā ir, taču cilvēkus nospiež melnā, neargumentētā kritika. Tai es būšu stingrs pretinieks. Būs slikti tiem teicējiem!" saka Kolāts.

Viņš norāda, ka plāno savu darbu Ziņu dienesta vadītāja amatā balstīt uz tajā jau strādājošajiem žurnālistiem, kuriem cer iedvesmot uz jaunām idejām.

"Viņi [žurnālisti] ir jāmīl, viņiem ir jāizskaidro. Es apskatītos, kuram drīkst (un vajag!) uzkliegt un kuram nedrīkst, jo viņš ierausies sevī un sāks strādāt sliktāk. Bet, ja tu panāc savu vīziju piepildīšanu radošā kolektīvā, gandarījums ir daudz lielāks nekā tur, kur valda komandējošās metodes," sacīja Kolāts.

Jau vēstīts, ka ilggadējais sabiedriskā radio ģenerāldirektors Kolāts pāries darbā uz sabiedrisko televīziju. Televīzijas žurnālisti viņu ir aicinājuši kļūt par Ziņu dienesta vadītāju. Kolāta pēdējā darba diena radio būs 11.novembris, bet LTV Ziņu dienestā viņš varētu sākt strādāt no decembra.

LTV Ziņu dienesta amats atbrīvojās pēc tam, kad septembrī līdzšinējais tā vadītājs Mareks Gailītis iesniedza atlūgumu un pieņēma darba sabiedriskajās attiecībās, neatklājot gan tieši kur.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu