Latvietis iztur Eiropas Operas centra konkursu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Nacionālās operas tenors Andris Lapiņš izturējis konkursu lomām Eiropas Operas centra iestudētajā izrādē.

Eiropas Operas centrs (The European Opera centre) ir plaši pazīstama starptautiska organizācija, kuras patrons ir pasaulslavenais diriģents Kents Nagano. Organizācija tika izveidota 1997.gadā ar mērķi atbalstīt jaunus operas māksliniekus, kuri, beidzot studijas, vēlas sākt profesionālu karjeru operā, ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu piedāvājot viņiem praktiskas apmācības un vēlāk iespēju uzstāties kādā no tās iestudētajām operām. Šāda iespēja nupat pavērusies arī Latvijas Nacionālās operas tenoram Andrim Lapiņam, kas saņēmis stipendiju un lomas Morisa Ravēla operā bērniem „Bērns un burvības”.

Noklausīšanās noritēja sīvā konkurencē, jo uz šīm pašām lomām izrādē pretendēja 500 dziedoņu no 10 Eiropas valstīm. Izrāde notiks oriģinālajā franču valodā, un mācības, kā arī operas iestudēšana notiks šā gada vasarā Liverpūlē, Anglijā. Operas iestudējumu paredzēts izrādīt šā gada rudenī Grieķijā, Krētas salā un Kiprā.

Andris Lapiņš šīs lomas jau izpildījis Latvijas Nacionālās operas iestudētajā M. Ravēla operā, kuras pirmizrāde notika 2004.gada novembrī, izdziedot neparasti plaša diapazona ārijas un lieliski iejūtoties attiecīgajās lomās.

Tenors Andris Lapiņš līdz šim dziedājis virkni dažādu lomu Latvijas Nacionālās operas iestudējumos, tostarp Kanārijputniņu Cīpu „Putnu operā”, noplukušā zemnieķeļa lomu D.Šostakoviča operā „Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta”, karaļa Kaspara lomu Dž. K. Menoti operā „Amāls un nakts viesi” un citas. Pašlaik viņš aktīvi gatavo Bazilio lomu jaunajā LNO iestudējumā „Figaro kāzas”, kura pirmizrāde maestro Zbigņeva Gracas (Polija) vadībā būs skatāma jūnija sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu