Vīna investīciju meistarklase

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vai Jūs apsverat iespēju veikt fine wine investīcijas? Šī ir Jūsu iespēja iegūt informāciju šī jautājuma sakarā. Vīna investīciju eksperts un 3 Michelin zvaigžņu restorāna vīnzinis Hugues Lepin viesosies Rīgā un izklāstīs fundamentālos pamatprincipus par to, kā jāveic vīna investīcijas, un ko ir nepieciešams zināt par šo augsto mākslu.

Investīcijas vīnā nav jaunatklāts fenomens – ilgi pirms 1990-to gadu vidus, kad fine wine kļuva globāli pieejams, izmanīgi iepircēji bieži vien iegādājās vairāk, nekā bija paredzējuši izlietot, ar nolūku pārdot pāri palikušos vīnus tālākā nākotnē un ar peļņu, kas segtu turpmāko pirkumu izdevumus.

1990-tajos gados pieprasījums pēc labākajiem Bordeaux vīniem uzplauka, jo «tradicionālajam» vīnu tirgum – Eiropai un Ziemeļamerikai – pievienojās jauns tirgus Tālajos Austrumos. Vīna cenas pieauga. Par spīti 1998. gada cenu kritumam dažās ievērojamās Bordeaux vīndarītavās pēc Āzijas ekonomiskā sabrukuma, vīna cenas ir saglabājušas augšupejošu tendenci.

Lai gan ir grūti atrast precīzus ierakstus vai informāciju šajā sakarā, var droši apgalvot, ka pasaules labāko vīnu cenas pēdējā desmitgadē ir nepārtraukti turpinājušas pieaugt. Līdzīgi kā ar jebkurām investīcijām, mierīgos posmus nomaina aktīvie posmi. Tradicionāli saikne starp finansu tirgu un fine wine tirgu ir salīdzinoši maza, taču, jo vairāk tiks veiktas investīcijas vīnā, jo vairāk šis tirgus sāks līdzināties investīciju tirgum.

Globālais pasaules labāko vīnu pieprasījums un patēriņš turpina augt, un Jums ir iespēja sākt veidot vīnu kolekciju, kas laika gaitā nesīs peļņu.

Meistarklase sadarbībā ar investīciju nodokļu ekspertu Jens-Christian Pastille (Rodl & Partner).

Datums: 27. aprīlis, 2016. gads

Ierobežots vietu daudzums. Tikai ar iepriekšējām rezervācijām.

Sīkākai informācijai:
Tālrunis: (+371) 221 81 138
E-pasts: info@nordicstar.info

nordicstar.info

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu