Notiks video mākslas festivāls "Ūdensgabali"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 3. līdz 5. septembrim uz AB dambja notiks jau desmitais starptautiskais video un laikmetīgās mākas festivāls "Ūdensgabali", informē Kate Zilgalve, kultūras un mākslas projekta "Noass" pārstāve.

Starptautiskais video un laikmetīgās mākas festivāls "Ūdensgabali" ir Baltijā vienīgais festivāls, kas apmeklētājiem piedāvā neparastus, radošus priekšnesums, kuru vienojošais elements ir kustīgais attēls.

Šogad Ūdensgabali notiks jau desmito reizi. Jubilejai par godu apmeklētājiem tiks piedāvāta īpaša svētku programma. No 3. – 5. septembrim uz AB dambja zaigos spilgti video jāņtārpiņi – monitori, kuros būs redzami visu gadu labākie Ūdensgabali. Paralēli iepriekšējo festivālu labākajiem video darbiem apmeklētājiem būs iespēja noskatīties konkursam izvirzīto darbu programmu, kā arī iepazīties ar pasaulē pazīstamu festivālu un eksperimentālo filmu arhīvu izlasēm.

Tā kā, attīstoties tehnoloģijām, kustīgie attēli ir izgājuši ārpus TV ekrānu ierobežojumiem, tad šogad festivāls vēlas izcelt darbus, kuros video medijs saplūst ar citiem izteiksmes līdzekļiem, tādēļ festivāla organizatori sarūpējuši programmas, kas reprezentē jaunākās tendences kustīgo attēlu mākslā – Japānas mēdiju mākslas festivāla darbu izlasi, Zviedrijas mākslas filmu un video māksla arhīva "Filmform", Norvēģijas lielākā video festivāla "Oslo Screen Festival", Somijas starpdisciplinārās mākslas apvienības "MUU" un Vācijas starptautiskā īsfilmu festivāla "Oberhausen" arhīva spilgtāko darbu izlases.

Ievērojot tradīciju, festivāla Grand Prix ieguvējam tiks pasniegta simboliskā Ūdensgabalu balva, turklāt, jau otro gadu pēc kārtas "AB.LV sabiedriskā labuma fonds", atbalstot izcilību un kreativitāti, Baltijas labākā video autoram piešķir naudas balvu (LVL 500 apmērā) jauna mākslas darba radīšanai.

Festivāla programma:

3. septembris, piektdiena

21:00 Festivāla un izstādes „Labākie Ūdensgabali 2000 – 2010“ atklā

21:30 Baltijas video mākslas konkursa programma

23:00 AB.LV fonda balvas pasniegšana

23:30 Starptautiskā  Oberhauzenes īsfilmu festivāla arhīva izlase (DE) 

4. septembris, sestdien 

21:00 Somijas starpdisciplinārās mākslas apvienības MUU prezentācija (FIN)

21:30 MUU on the Catwalk: somu video mākslas izlase (FIN)

22:30 13. Japānas mediju mākslas festivāla izlase (JP)

00:00 Starptautiskā  Ūdensgabalu video mākslas izlase 

5. septembris, svētdien 

21:30 Oslo Screen festivāla izlase (NO)

23:00 Mākslas filmu un video arhīva Filmform izlase (SE)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu