Romas kinofestivālu oktobrī atklās "Last Night"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskais Romas kinofestivāls, kas norisināsies Itālijas galvaspilsētā no 28.oktobra līdz 5.novembrim, tiks atklāts ar romantisko filmu "Last Night" ar Keiru Naitliju galvenajā lomā.

Festivāla organizatori raksturo Masijas Tadžedinas režisēto filmu kā "romantisku stāstu par seksuālo pievilkšanos, nodevību un greizsirdību". Tajā spēlē arī Eva Mendesa.

Festivālā tiks demonstrēta arī Džona Kamerona Mičela drāma "Rabbit Hole" ar Nikolu Kidmenu, Daienu Vīstu un Āronu Ekhārtu galvenajās lomās. Šī filma savu pirmizrādi piedzīvos septembrī notiekošajā Toronto kinofestivālā.

Ikgadējā pasākumā, kas norisinās Romā kopš 2006.gada, tiks rādīta arī Akiras Kurosavas meistardarba "Rashomon" restaurētā versija.

Par festivāla galvenajām balvām cīnīsies 16 filmas, no kurām labākās izvēlēsies starptautiska žūrija ar itāliešu režisoru Džuzepi Tornatori priekšgalā. Pagaidām pilnais konkursa skates filmu saraksts nav zināms.

Kā iepriekšējos gados, par sev tīkamāko filmu balsos arī festivāla publika, nosakot skatītāju balvas ieguvēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu