Filma "300" uzstādījusi jaunu rekordu (24)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filma "300" kļuvusi par pirmo 2007.gada Holivudas grāvēju, nopelnot 70 miljonus dolāru pirmajā nedēļas nogalē.

Filmas darbība norisinās 480. g. pirms mūsu ēras senajā Grieķijā, kad 300 varonīgi spartiešu kareivji stājās pretī daudzu tūkstošu lielajai persiešu armijai. Kā vēsta leģenda, spēku samērs bijis šāds - 300 spartiešu karavīri, 700 Termopilu iedzīvotāji un viņu vergi pret apmēram 100 000 lielo Persijas valdnieka Kserksa armiju. 300 kareivju apbrīnojamā drošsirdība un upurēšanās iedvesmo Grieķijas tautu apvienoties pret persiešu iebrucējiem, liekot pamatus demokrātiskai valstij.

Filmas režisoram esot izdevies apklusināt skeptiķus un parādīt Spartu visā tās varenībā, spilgti atainojot raksturīgās spartiešu estētiskās un filosofijas vērtības, kā vārda māksla, kuru varētu saukt par lakonismu, dzedra un nereti skarba vai pat brutāla attieksme, akla ticība mērķim un karavadonim... Kā uzsver kritiķi, režisors spējis parādīt cīņas poētisko pusi, tajā pašā laikā neslēpjot kaujas nežēlīgumu.

Filma uzņemta pēc Frenka Millera grafiskās noveles. Filmas režisors Zaks Snaiders izmantoja līdzīgu tehnoloģiju kā Roberts Rodrigess filmā "Sin City", kur visi aktieri filmējas uz zaļa fona, pēc tam dekorācijas veidojot ar datoru palīdzību.

Jāpiebilst, ka filma "300" ir uzstādījusi jaunu rekordu starp martā demonstrētajām filmām ASV un Kanādā ar nopelnītajiem 70 miljoniem dolāru, iepriekšējo līderi "Ledus laikmets 2" apsteidzot par nepilniem 2 miljoniem.

Filmas pirmizrāde Latvijā 30.martā.

"300" uz otro vietu nobīdījusi filmu par motociklistiem "Wild Hogs" ("Mežonīgais četrinieks") ar Džonu Travoltu un Timu Allenu galvenajās lomās. "Wild Hogs" šīs nedēļas nogales ieņēmumi bijuši 28 miljoni ASV dolāru (15 miljoni latu).

Bērniem un jauniešiem domātā fantastikas filma "Bridge to Terabithia" ("Tilts uz Terabitiju") šajā nedēļas nogalē ierindojās trešajā vietā, savukārt dalītā ceturtajā vietā palika filmas "Zodiac" ("Zodiaks") un "Ghost Rider" ("Rēgu bruņinieks"), no kurām katra nopelnījusi 6,8 miljonus ASV dolāru (3,6 miljonus latu).

Ja filmas "300" aplēstie ieņēmumi tiks apstiprināti, tad tā uzstādīs jaunu ieņēmumu rekordu martā, pārspējot animācijas filmas "Ice Age: The Meltdown" ("Ledus laikmets 2: Atkusnis") pagājušogad uzstādīto rekordu - 68 miljoni ASV dolāru (36,3 miljoni latu).

Nedēļas nogalē filmu "300" vēlas redzēt vairāk cilvēku, nekā pārējās top desmit filmas kopā ņemot.

Filma piesaistījusi uzmanību ne tikai ar tās atklāto vardarbību, bet arī ar plašo datoru radīto efektu un fonu izmantošanu.

Amerikāņu komiķa Edija Mērfija komēdija "Norbit" ("Norbits") ierindojās sestajā vietā ar nopelnītajiem 4,3 miljoniem ASV dolāru (2,3 miljoniem latu), savukārt tai septītajā vietā sekoja trilleris "The Number 23" ar Džimu Keriju galvenajā lomā ar 4,2 miljoniem ASV dolāru (2,2 miljoniem latu).

Romantiskā komēdija "Music and Lyrics" ("Mūzika un vārdi") ar britu aktieri Hjū Grāntu un Drū Berimoru galvenajā lomā palikusi astotajā vietā, bet devīto vietu ieņēmis spiegu trilleris "Breach" par reālu Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) spiegu Robertu Hensonu. Pirmo desmitnieku šajā nedēļas nogalē noslēdza drāma par verdzību "Amazing Grace".

Kinoafiša

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu