Indijas uzņēmēji izrāda interesi par € 460 miljonus vērto plānoto distribūcijas centru Kundziņsalā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Indijas amatpersonu un uzņēmēju delegācija, šodien apmeklējot Rīgas ostu, ieinteresējusies par iespēju attīstīt preču un produktu kravu izplatīšanas un konsolidācijas centru Kundziņsalā, informēja ostā.

Projektā «Kundziņsalas ziemeļu projekts» iecerēts realizēt daudzfunkcionālu kravu apstrādes, noliktavu un loģistikas centra attīstību. Projekta realizācija plānota trīs kārtās laika periodā no 2015. līdz 2025.gadam.

Projekts paredz izveidot preču un produktu kravu izplatīšanas un konsolidācijas centru, kas apkalpos Ziemeļeiropas, Krievijas un NVS valstu tirgu.

Ostā uzsver, ka laikā no 2010. līdz 2020.gadam Kundziņsalā kopumā plānots attīstīt 181 hektāru plašu teritoriju, tajā investējot 460 miljonus eiro. Ostas apmeklējuma laikā Indijas delegācijas pārstāvji tikās ar ostas kapteini Artūru Brokovski-Vaivodu un ostas pārvaldnieka vietnieku un Mārketinga departamenta direktoru Edgaru Sūnu.

Kā skaidro uzņēmumā, ostas vadības pārstāvji tikšanās laikā vērsa delegācijas uzmanību uz labvēlīgajiem potenciālās sadarbības aspektiem, kuru starpā tika izcelta ostas stratēģiski izdevīgā atrašanās vieta, kā arī sniegto pakalpojumu kvalitāte Rīgas brīvostā. Indijas uzņēmēju primārā interese ir saistīta ar noliktavu attīstību Rīgas brīvostas teritorijā, tādējādi attīstot Indijas eksporta kanālu potenciālu Eiropā.

Ostā apgalvo, ka Āzijas uzņēmēju un investoru interese liecina par Rīgas brīvostas potenciālu kļūt par nozīmīgu Austrumu un Rietumu tranzītbiznesa krustpunktu, un paralēli, attīstot infrastruktūru un loģistikas pakalpojumu servisu, iespējams palielināt Latvijas lomu pieaugošās globālās konkurences apstākļos.

Tāpat Indijas pārstāvji ir izrādījuši interesi importēt gan piena produktus, gan kokmateriālus no Latvijas uz Indiju. Līdz šim galvenās Indijas eksporta preces uz ES ir bijuši tekstilizstrādājumi, lauksaimniecības produkcija, ķimikālijas, bet importā no ES - ķīmiskās rūpniecības un ar to saistīto nozaru produkti, mašīnas un mehānismi.

Delegācijas sastāvā bija Indijas vēstniece Latvijā un Zviedrijā, vēstniecības pirmais sekretārs, kā arī Latvijas un Indijas uzņēmēju pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu