Jaunumi kinoteātros (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas kinoteātrī "Coca Cola Plaza" būs skatāmas trīs jaunas filmas - šausmene "Nezvērs", romantiska filma "P.S. Es tevi mīlu" ("P.S., I Love You") un Krievijas "Vislabākā filma". Kinoafiša

Viens no filmas "Nezvērs" producentiem ir J.J.Abrams, kas latviešu publikai ir zināms kā TV seriāla "Pazudušie" ("Lost") radītājs. Ja patika "Blair Witch Project" ar rokas kameru uzfilmētais pārdzīvojums mežā, tad var gadīties, ka līdzīgas sajūtas pārņems skatoties urbanizēto "Nezvēru".

Filmas pārstāsts Pieci ņujorkieši rīko ballīti. Vakara jautrību pēkšņi pārtrauc gigantiska nezvēra uzbrukums lielpilsētai. Ballītes viesiem izdodas nofilmēt notiekošo ar videokameras palīdzību. Nofilmētais materiāls ir liecība par viņu centieniem palikt dzīviem - sirreāls un šausminošs viņu dzīves mirklis. Vai varbūt komisks?

Filmas "P.S. Es tevi mīlu" pamatā ir īru rakstnieces Sesilijas Ahernas romāns "P.S. Es tevi mīlu". Romantisko filmu par mīlestību, kas spēj nāvi pārvērst jaunā dzīvē, veidojuši filmas "Sātans Pradas brunčos" producenti. Filmas režisors ir Ričards Lagravenss, bet galvenajās lomās spēlē Hilarija Svonka, Džerards Batlers, Lisa Kudrova un Džeimss Marsters.

Filmas pārstāsts Holija Kenedija ir skaista, gudra un precējusies ar savu mūža mīlestību - kaislīgu, jautru un impulsīvu īru puisi Geriju. Taču, kad slimība atņem Gerija dzīvību, Holijas dzīvei arī vairs nav jēgas, jo vienīgais, kurš spētu palīdzēt, ir cilvēks, kura vairs nav. Neviens nepazīst Holiju labāk kā Gerijs. To viņš apzinājās, vēl būdams dzīvs, un tāpēc uzrakstīja Holijai vēstules, kas palīdzēs bēdās un ļaus sākt dzīvi no jauna. Pirmā vēsts nāk Holijas 30 gadu dzimšanas dienā, kad viņa saņem kūku un Gerija balss ierakstu diktofonā, kas lūdz viņu posties laukā svinēt. Turpmākajās nedēļas un mēnešos Holija turpina saņemt vairākas Gerija vēstules, kas aicina viņu uz jauniem piedzīvojumiem.

Savukārt "Vislabākā filma" ir parodija par mūsdienu Krievijas un Holivudas hitiem, tai skaitā filmām "Nakts sardze", "Dienas sardze", "9.rota", "Karību jūras pirāti" un "Visuvarenais Brūss". Galvenās lomas filmā atveido populārā raidījuma "Comedy Club" dalībnieki, kā arī Krievijas kino un estrādes zvaigznes - Armens Džigarhaņans, Dmitrijs Nagijevs, Boriss Moisejevs, Ksenija Sobčaka, Marika un daudzie citi.

Filmas pārstāsts Vaģiks, vēlēdamies sarīkot pēc iespējas jautrākus svētkus, nokļūst šķīstītavā. Tur viņam nākas atskaitīties par visu savu īso, bet piesātināto dzīvi. Vaģiks cenšas atcerēties par sevi kaut ko labu, bet nekas īsti nenāk prātā. Viņam izdevās piedzerties jau astoņu gadu vecumā, dienējot armijā, saorganizēt orģiju, bet 90.gados kļūt par puskriminālu biznesmeni. Tomēr visā šajā situācijā ir viens pozitīvs moments - viņš ar savu dzīvi ir uzjautrinājis Dievu, un tas nozīmē, ka viss vēl nav zaudēts.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu