"Positivus" viesi The Leisure Society izdod debijas albumu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovasar Salacgrīvā "Positivus" mūzikas festivālā kā viesi uzstāsies arī jaunā muzikālā apvienība no britu salām "The Leisure Society".

Lai arī šis ir grupas debijas albums ("The Sleeper"), tās galveno mākslinieku noteikti nevar saukt par debitantu, jo viņš muzicē kopš 1990. gadu sākuma - tādās grupās kā "She Talks To Angels" un "The Telescopes". Pašlaik Niks Hemings (Nick Hemming) spēlē "Willkommen Collective", "Shoreline" un "Sons of Noel and Adrian", pēdējā, starp citu, arī būs Positivus festivālā.

Šis albums tiek dēvēts par britu atbildi tādiem skaļiem Ziemeļamerikas vārdiem kā "Fleet Foxes" vai "Grizzly Bear". Savā ziņā tā arī ir, tie paši izteiksmīgie folkmūzikas pamati, kas tiek veiksmīgi izkrāšņoti ar lielisku vokālu. Piemēram, tie paši "Fleet Foxes" vokālu izcēla pirmajā plānā, kas arī ļoti veiksmīgi nostrādāja, bet šeit tas tiek nostādīts nedaudz otrajā plānā, priekšā izvirzot vienkāršas un, galvenais, skaistas melodijas. Jāatzīst, lielākā daļa meldiņu palika atmiņā jau pēc pirmās klausīšanās reizes. Lieki piebilst, ka bieži tā nenotiek.

"The Sleeper"
"The Sleeper" Foto: Publicitātes foto

Tomēr nepamet sajūta, ka puišiem lielas uzmanības pietrūka. Jā, nedaudz paskanēja pa britu radiostacijām, dziesma "The Last Of The Melting Snow" (skat. video) pat tika nominēta Ivor Novello balvai, arī kritiķi pārsvarā izteicās pozitīvi... bet uzskatu, ka viņi ir pelnījuši krietni lielāku ievērību. Labi vien ir, ka uz Latviju atbrauks, būs ar ko ausis mielot. Nekāda lēkāšana gan nesanāks, drīzāk viegla šūpošanās mūzikas ritmā vai laiska gulēšana zālītē ar zāles stiebru starp zobiem.

Grūti ir izcelt kādu konkrētu kompozīciju, jo, kā jau labām platēm pienākas, tās ir saskanīgas un kaut ko dalīt ir lieki. Šķiet, ka katra kompozīcija kaut ko paņem no iepriekšējās un kaut ko atdod nākamajai. Tāda jauka stafete sanāk.

Tomēr izjaukšu The Leisure Society izveidoto viengabalainību un nosaukšu vairākus skaņdarbus, kas bija īpaši mīļi. Plates vieglākās un reizē arī skaistākās melodijas gods pieder "We Were Wasted" - nekā lieka, tīri un brīnišķīgi. Albuma pēdējā kompozīcija ir arī tās lustīgākā - "Love''s Enormous Wings". Un mīļākā dziesma no albuma ir ar visai skarbu nosaukumu - "Save It For Someone Who Cares".

Verdikts – patīkama "tējas mūzika" ar viegli mīlamu dvēseli.

8.5/10

Rūdolfs Rancāns

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu