"Homo Alibi 2010" noslēgumā notiks "Domāšanas maratons"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 28. augustā, eksperimentālā teātra festivāla "Homo Alibi 2010" laikā Andrejsalas peldošajā darbnīcā no plkst.12 līdz plkst.21 norisināsies "Domāšanas maratons".

„Domāšanas maratons” ir starpdisciplināra performanču-lekciju-prezentāciju sērija, kuras mērķis – veicināt kritisku domāšanu un intelektuālas debates mākslas diskursā. Projekta ideja un struktūra veidota, iedvesmojoties no festivāla Spielart Minhenē, kur 2009. gadā notika „Politiskās domāšanas Vudstoka”.

„Domāšanas maratonā” Latvijas un ārvalstu mākslinieki un citu jomu eksperti aicināti aplūkot mākslas un sociālpolitiskā diskursa savstarpējo mijiedarbību. Mēs vēlamies pētīt, vai un kā mākslinieki reaģē uz sabiedrībai nozīmīgiem sociālpolitiskiem jautājumiem un notikumiem un – vai māksla liek savai auditorijai domāt.

Mūs interesē arī - kā estētiskās kategorijas darbojas politikā, bet politikas mehānismi spoguļojas mākslā un ietekmē tās izpausmes.



Visas dienas garumā Andrejsalas Peldošajā darbnīcā notiks lekcijas, diskusijas, peformances un prezentācijas, kurās uzaicinātie mākslinieki un eksperti rosinās auditoriju domāt kritiski un iesaistīties debatēs par politikas teātri un publisko attiecību manipulācijām, par mākslinieka un sabiedrības izdzīvošanas stratēģijām, par tirgus ekonomikas galu un radošām atbildēm klimata pārmaiņu izaicinājumiem.

Starp „Domāšanas maratona” ekspertiem sastapsiet publicistu Eduardu Liniņu, politologu Ivaru Ījabu, komunikācijas zinātnes profesoru Sergeju Kruku, teātra zinātnieci Ievu Struku, horeogrāfi Olgu Žitluhinu, portāla Politika.lv galveno redaktoru Dmitriju Petrenko, performances mākslinieci Margitu Zālīti, Tallinas teātra No 99 dramaturgu Ēro Epneru, Igaunijas prezidenta bijušo padomnieku Danielu Vāriku, TippingPoint direktoru Pīteru Gingoldu un citus.

Maratona laikā būs iespēja veldzēties Peldošās darbnīcas Bufetē, nezaudējot saikni ar notikumu – tur tiks nodrošināta performanču-lekciju-prezentāciju translācija. Bufete iecerēta arī kā vieta sarunu un tēmu turpinājumam brīvās diskusijās. Pēc "Domāšanas maratona" turpat Peldošajā darbnīcā plkst. 22:00 būs Festivāla noslēgums, kurā vienu no saviem retajiem koncertiem sniegs starpgalaktiku post-avangarda grupa Krupja klade!

Pasākumu drīkst apmeklēt: no 15 gadu vecuma
Pasākuma valoda: latviešu, krievu, angļu
Pasākuma ilgums: ~9h

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu