Rīgā būs ievērojamas izmaiņas tramvaju kustībā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

No šodienas sliežu pārbūves dēļ 11.Novembra krastmalā tiks ieviestas būtiskas izmaiņas vairāku tramvaju kustībā, informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretāre Iluta Bērziņa.

"Rīgas satiksme" izmaiņām īpaši pievērst uzmanību aicina 1., 2., 8. un 10. maršruta tramvaju pasažierus.

Sliežu ceļu pārbūves laikā no šodienas līdz augusta beigām tramvaju kustība 11.Novembra krastmalā tiks organizēta pa viensliežu ceļa posmu un pieturvieta "Grēcinieku iela" būs slēgta. Ņemot vērā minētā ceļa posma caurlaidību, pāri Akmens tiltam kursēs tikai 4. un 5. maršruta tramvaji.

Savukārt 1., 2. un 8. maršruta tramvaji remonta laikā nekursēs. 2.tramvaja maršrutā kursēs 10.maršruta tramvaji - no Bišumuižas līdz Uzvaras bulvārim un tālāk, nešķērsojot Akmens tiltu, līdz 2.tramvaja maršruta galapunktam "Tapešu iela".

"Rīgas satiksme" aicina iedzīvotājus ņemt vērā izmaiņas tramvaju kustībā un iespēju robežās izvēlēties citus sabiedriskā transporta veidus, jo, šķērsojot Akmens tiltu ar 4. vai 5. maršruta tramvaju dienas noslogotākajās stundās, jārēķinās, ka ceļā pavadītais laiks būs ilgāks.

Ja tomēr ērtākais transporta veids ir tramvajs, "Rīgas satiksme" aicina 1., 2., 8. un 10.maršruta tramvaju pasažierus pievērst uzmanību izmaiņām, izvēloties citas alternatīvas minēto maršrutu sakritības robežās.

Pilnībā 1.tramvaju maršrutu var veikt, izmantojot 4. un 6.maršruta tramvajus, pārsēžoties 13.janvāra ielā (4. tramvaja galapunkts) un Radio ielā (6.tramvaja galapunkts). Atsevišķos posmos līdzšinējo 1.tramvaju maršrutu dublē šādu maršrutu tramvaji - 6., 11., 3., 4., 5. un mainītā 10.maršruta tramvajs.

Lai veiktu līdzšinējo 8.tramvaja maršrutu, Pārdaugavā var izmantot mainītā 10.maršruta tramvaju, kas tagad kursē no galapunkta "Tapešu iela", pārsēsties pieturās "Uzvaras bulvāris"/"Slokas iela", tilta šķērsošanai izmantojot 4. vai 5.maršruta tramvaju. Savukārt Daugavas labajā krastā 8.tramvaju maršrutu līdz tā galapunktam var veikt ar 11.maršruta tramvaju. Atsevišķos posmos var izmanot tramvajus, kas kursē 6. un 3.maršrutā.

2.tramvaju maršruta lietotājiem jāizmanto mainītais 10.tramvaju maršruts posmā no Uzvaras bulvāra/Slokas ielas līdz galapunktam Tapešu ielā, savukārt Akmens tilta šķērsošanai - 4. vai 5.maršruta tramvajs. Līdzšinējā un mainītā 10.tramvaja maršruta lietotāji tilta šķērsošanai var izmantot 4. vai 5. maršruta tramvaju.

Viena maršruta biļešu lietotājiem jāmaina pamata maršruts.

Iedzīvotāji, kuri līdz šim piesaistījuši savas mēneša braukšanas biļetes mainītajiem vai slēgtajiem maršrutiem, līdz to derīguma termiņa beigām biļetes var izmantot minēto maršrutu sakritības robežās, attiecīgi braucienu nereģistrējot.

"Rīgas satiksme" atgādina un aicina atcerēties, ka tiem, kuri lieto braukšanas biļetes vienam maršrutam, izmantojot citu tā paša transporta veida transporta līdzekli, nav jāveic brauciena reģistrācija.

Savukārt pēc 10.jūnija iedzīvotāji, kuri līdz šim iegādājās mēneša biļetes vienam maršrutam un par savu pamatmaršrutu līdz šim izvēlējās 1.tramvaju maršrutu, atbilstoši vajadzībai var izvēlēties 4. vai 6.tramvaja maršrutu. Savukārt tie, kuri līdz šim izvēlējās 8.tramvaja maršrutu, par pamatmaršrutu var izvēlēties 11. vai mainīto 10.tramvaja maršrutu.

Biļeti vienam maršrutam var piesaistīt pēc izvēles vienam vai otram no minētajiem, tikai piesaistītajā (pamata) veicot brauciena reģistrāciju. Piemēram, līdzšinējā 1.tramvaja lietotājiem jāatceras - ja par pamata maršrutu tiek izvēlēts 4.maršruts, tad 6.maršruta tramvajā brauciens nav jāreģistrē. Attiecīgi līdzšinējā 8.tramvaja maršruta pasažieri var piesaistīt biļeti 10. vai 11.maršrutam, tikai viena - izvēlētā - maršruta transporta līdzekļos reģistrējot katru braucienu, bet otrā nereģistrējot vispār.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu