Ledus laikmets atgriežas makten latviskās balsīs (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas gan vēl trāpīgāk raksturo pašu pirmo nojausmu par pavasara tuvošanos kā atkusnis.

Kino kā dzīvē - tiesa, kad sniegs un ledus lielākoties jau būs pametis visu Latviju, uz ekrāniem iznāks burvīgs ķinītis visiem - "Ledus laikmets 2: Atkusnis".

Visdrīzāk nebūsiet aizmirsuši burvīgo ķēmiņu, kurš muka no aizvien uzbrūkošās ledus plaisas, kas draudēja šo saspiest pirmajā filmiņā par Ledus laikmetu. Nu uz ekrāna atkal sapulcējušies mamuti, pāris oposumu, sliņķis, zobenzobu tīģeris, vāveržurka un citi dīvaiņi, lai redzētu, kad tas ledus beidzot kusīs. Bet dažs labs tikmēr iepazīs arī pirmās mīlas jūtas.

Liekas, ka būs mīļi un smieklīgi, jo lomas latviešu mēlē īpaši rūpīgi ieskaņojuši Kaspars Upacieris, Jana Kalniņa, Aivars Čivželis, Andris Freidenfelds, Pēteris Šogolovs, Jānis Jarāns un citi.

Studijā "Rija" esot gājis jautri, katrs ierunājis vairākas lomas, atrodot pat ko pazīstamu. Tā UFO vēl īsti nav ticis skaidrībā, kas viņu vieno ar mamutu Manfrēdu, taču kaut kas noteikti vieno. Taču tā nav dzīves pieredze, jo ierunātājs nav īsti pārliecināts, vai viņa varonim tā Elija maz tik ļoti ir vajadzīga, pieredzes džekam ar dāmām trūkstot... Savukārt Jānis Jarāns domā, ka viņa ierunātais bruņrupucis Ātrais Tonijs ir tikpat žiperīgs kā viņš pats un vienmēr gatavs kaut ko nopārdot. Andris Freidenfelds par savu maitu liju piebilst, ka tas putns ir riebīgs un cinisks, bet ar humora izjūtu. BB Brokastīs gan šie ar Ufo tik ļauni neesot, Andris vismaz tā cer. Indīgs kā jau maita – dod padomus, bet pats zina, ka nekas tur beigās nesanāks, un nosaka: "Jo vairāk līķu, jo man vairāk darba un ēdamā."

Filma skatāma Coca Cola Plazā no 14. aprīļa.

Kas filmā notiek

Laika ziņas: tuvākās piecas dienas ir gaidāmi lieli plūdi, kam sekos pasaules gals. Iespējams, ka nedēļas beigās varētu izlauzties kāds saules stariņš… Mamutam Manijam, sliņķim Sidam, zobenzobu tīģerim Djego, vāveržurkai Skratam (kurš ir pārāk aizņemts ar zīli, lai runātu) un pārējiem Ledus laikmeta iemītniekiem ir sajūta, ka viņu kūstošā pasaule sāk palikt pārāk slapja un ledus kalns, kas apdraud ieleju, tūlīt lūzīs. Atkal ir jādodas ceļā, kur tiek satikta valdzinoša mamutiene Elija, uzņēmīgs grauzēju pārītis Krešs un Edijs.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu