Pasaules kausa izcīņas futbolā finālmača tiesnesis atzinis savu kļūdu (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas futbola tiesnesis Hovards Vebs atzinis savu vainu, ka pieļāvis nopietnu kļūdu, tiesājot šī gada Pasaules kausa izcīņas finālmaču starp Nīderlandes un Spānijas valstsvienībām, vēsta laikraksts "The Guardian".

Vebs pastāstīja, ka aizvadītā mačā pirmā puslaika vidū viņa pienākums bija noraidīt Nīderlandes izlases spēlētāju Naidželu de Jongu par rupju spēli pret spāni Ksavi Alonso.

Spēles 28.minūtē de Jongs, cīnoties par bumbu, izdarīja spērienu Alonso pa krūtīm. Vebs parādīja de Jongam dzelteno kartīti, taču vēlāk arbitrs šo epizodi noskatījās atkārtoti un nonāca pie secinājuma, ka de Jongs bija jānoraida no laukuma.

Vebs taisnojās, ka mača laikā redzējis šo abu futbolistu saķeršanos, taču redzes leņķis nav bijis tik labs, lai noteiktu, cik augstu bijusi pacelta de Jonga kāja.

Tāpat Vebs atzinās, ka sarkano kartīti nav parādījis, jo baidījies noraidīt spēlētāju finālmačā, kā arī tādēļ, ka nav bijis pārliecināts par to, cik rupji šajā epizodē nospēlējis de Jongs.

Finālmačā Vebs kopumā spāņiem parādīja piecas dzeltenās kartītes, bet Nīderlandes izlases spēlētājiem - astoņas. Turklāt Nīderlandes aizsargs Džons Heitinga izpelnījās divus brīdinājumus un spēles 110.minūtē un tika noraidīts no laukuma.

Kā ziņots, finālmačā Spānija uzvarēja papildlaikā ar rezultātu 1:0.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu